YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

8 bin Kişi Gelibolu Yarımadası’nda Dedelerinin İzinden Yürüdü

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte yaklaşık 8 bin kişi Gelibolu Yarımadası’nda ” 57. Alay Vefa Yürüyüşü”ne katıldı.

25 Nisan 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kocadere Köyü’nde kurulan kamp alanında bir araya gelen Türkiye’nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Mısır, Suriye,Türkmenistan, Sırbistan ve Gürcistan'dan gelen izciler ile birlikte binlerce kişi “Milli Bilinç İzci Kampı”nın ardından “Dedeciğim Ben Geldim” yazılı yelekleri ile sabah erken saatlerde 57. Alay Vefa Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Kocadere Köyü’nde sabah erken saatlerde güneş doğmadan uyanan tüm izcilerin saçlarına sabah kına yakıldı. İzcilere Türk Kızılay’ı ile Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı’na bağlı 57. Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, çok sayıda rütbeli asker, izciler ve vatandaşların sabah namazını kılmasının ardından saat 06:30’da dünyanın en kahraman alayı olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran 57. Alay Şehitliği’ne gitmek üzere yola çıkıldı. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından Conkbayırı’nda sona eren yürüyüşte 8 bine yakın kişi zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

CONKBAYIRI’NDA AYRI TÖREN DÜZENLENDİ

Yürüyüşün ardından ise Conkbayırı’nda ayrı bir tören düzenlendi. Anıta çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, saygı atışı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmalardan sonra ise 57. Alay’ın temsili sancak devir teslimi yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Saffet Çolak ve Ahmet Civelek, temsili sancağı İstanbul Üniversitesi'nden Emir Alp Turgut ve Kürşat Mücahit Topçugil’e teslim etti.

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri yetkililer ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 (HABER: Ayhan ÖNCÜ/ ÇANAKKALE

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.183 kez okundu