YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“8. Çanakkale Bienali” 11 Farklı Noktadaki Sergilerle Açıldı

Dardanel firmasının ana sponsor olduğu “Birlikte Nasıl Çalışırız?” başlığı altında topluluk, çalışma, birliktelik kavramları ve deneyimlerine odaklanan “8. Çanakkale Bienali” 6 sanat inisiyatifi ve 40’tan fazla sanatçının katılımıyla başladı.

04 Ekim 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale’de 11 farklı noktada gerçekleştirilen bienal 5 Kasım tarihine kadar 40’a yakın sanatçı ve 6 sanat inisiyatifinin katılımı ve Dardanel firmasının ana sponsorluğunda Inisiyatifi (CABININ) tarafından hayata geçiriliyor.

Genel Sanat Yönetmenliğini Azra Tüzünoğlu'nun üstlendiği “8. Çanakkale Bienali” bu yıl “Birlikte Nasıl Üretiriz?”, “Birlikte Nasıl Yaşarız?”, “Birlikte Nasıl Çalışırız?”” gibi sorular üzerinden insan-insan, insan-doğa, insan-hayvan, hayvan-hayvan ve tüm canlı-canlı olmayan yapılar arasındaki ilişkileri ele alıyor.

Troya Müzesi, The FeHan 1, The FeHan 2, MAHAL, StudioMAHAL, Dardanelspor Tesisleri, Korfmann Kütüphanesi, Bordo Bina, ÇTSO Çanakkale Evi, Mekor Hayim Sinagogu ve Kabuk Bienal Store gibi mekanlarda gerçekleştirilecek olan bienalde Adrian Melis, Alparslan Baloğlu, Aslı Işıksal, Başak Altın, Berfin Erdoğan & Yağmur Uyanık,Johanna Billing, Liliya Lifanova, Maider López, Mariana Vassileva, Maury Vaughan & Melike Taşçıoğlu Vaughan, Merve Şendil, Mircea Cantor, Oğuz Karayemiş, Can Altay, Cevdet Erek, Eda Şarman, Eren Sulamacı, Forensic Architecture, Funda Susamoğlu, Furkan Öztekin, Goshka Macuga, Guido van der Werve, H. Esra Oskay, Havva Altun, İhsan Oturmak, İrem Aksu, İrem Tok, Jasmina Cibic, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Pilvi Takala, Pravdoliub Ivanov, Robert Montgomery, Serge Najjar, Tatiana Villani, Umut Kambak ve Zeren Göktan gibi sanatçılar yer alıyor.

Bienalin iki interaktif projesi olan Özlem Günyol ve Mustafa Kunt'un “Free Solo” duvarında tırmanışlar, Can Altay’ın “Reçel Çemberi”nde ise kolektif müzik buluşmaları farklı zamanlarda aktive olacak.

Bu yıl ilk kez aynı yıla denk gelen İstanbul ve Çanakkale Bienalleri arasında kurulan işbirliğiyle “Kuşlar Ne Düşünüyor?” Çocuk Atölyeleri ve 17. İstanbul Bienali Film Programı'ndan bir seçki Çanakkale’ye taşınacak.

Çanakkale kent merkezindeki farklı mekanların dışında Troya Müzesi’nde de hayata geçirilecek bienal kapsamında sergilerin yanı sıra birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

“8. Çanakkale Bienali” ana sergilerle birlikte farklı sosyal programlar ve etkinliklerle 5 Kasım'a kadar devam edecek.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.908 kez okundu