YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

AB Delegasyon Başkanı Tarihi Yarımadayı Gezdi

(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

22 Ekim 2022 tarihinde eklendi

Tarihi Yarımadayı gezmeden önce Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’i makamında ziyaret ederek bölge hakkında bilgi alan konuk Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Çanakkale’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Konuk büyükelçiye tarihi alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bölgede bulunan 14 dalış noktasının önemine değinerek, bu önemli bölgenin daha fazla dikkat çekip duyulması için kendilerinden destek istedi.

Konuk Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da bölgede yapılan çalışmaları dikkatle takip ettiklerini ifade ederek, “Geçmişte kanla yıkanmış bu topraklarda bugün birlikte olmamız ve yarın da beraber olacağımız gerçeği, şehitlerin fedakarlıklarını unutmayacağımızın bir göstergesidir. Bugün de yarın da dünya barışını koruma yönündeki kararlılığımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuk Konuk Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut daha sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte savaş alanlarını gezdi. Büyükelçi Meyer-Landrut, Eşi Brigitte Landrut ve Alan Başkanı Kaşdemir ile temsili şehitliğe karanfil bıraktıktan sonra tarihi alandaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Fransız Askeri Mezarlığı ile İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı ‘nı d ziyaret eden konuk büyükelçi Anzak Koyu ve 57. Piyade Alayı hakkında bilgi aldı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.452 kez okundu