YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ABD’li Öğrenciler Çocuklara İngilizce Öğretti

17 Haziran 2013 tarihinde eklendi

Türk Derneği aracılığıyla ABD’nin Houston Üniversitesi’nden Çanakkale’ye gelen öğrenciler iki hafta boyunca Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çocuklar Evinde İngilizce konuşma etkinliği düzenledi. Gün boyunca çocuklarla birlikte olan ABD’li öğrenciler, çocukların tüm etkinliklerine İngilizce konuşarak katıldı. Çocuklar Evi öğretmenleri ve öğrencileri İngilizce konuşma pratiği yakalarken aynı zamanda değişik kültürleri tanıma fırsatı da yakalamış oldular. Çocuklar Evinde bulunan ABD’li öğrenciler duygularını şöyle anlattı:
Nkosazana Aswad: “Çocuklar Evine ilk geldiğimde biraz endişeliydim çünkü daha önce çocuklarla hiçbir deneyimim olmamıştı. Ama çocuklar evi öğretmenlerini ve öğrencilerini çok sevdim, hepsi bize çok içten davrandı ve rengârenk karakterlerini bizlere de yansıttılar."
Joylie Chisato: “Çocuklar Evine ilk geldiğimde neler olup biteceğini bilmiyordum. Çocuklara İngilizce öğretebileceğim konusunda endişelerim vardı fakat ilk günden itibaren çocukların ne kadar hızlı ve kolay bir şekilde İngilizce öğrenebildiklerini anladım. Çocuklar Evinin öğretmenlerine ve öğrencilerine çok alıştım. Bu deneyimimi hiçbir zaman unutmayacağım.”
Loren Jones: “Çocuklar Evine ilk geldiğimde biraz endişeliydim çünkü çok fazla Türkçe bilmiyordum ve çocuklarla nasıl iletişime geçeceğim konusunda düşünceliydim. Fakat benim buradaki deneyimim muhteşemdi. Çocuklar Evi öğretmenleri çok samimi ve tüm çocuklar çok tatlıydı. Burada bulunduğum zaman süresince çok eğlendim ve hayatım boyunca bu zamanları unutmayacağım.”
Lauren McNeaill: “Türkiye’ye geldiğimiz zaman çocuklarla İngilizce konuşacağımızı bilmiyorduk ve biraz şaşırmıştık. Biz yetişkin insanlar için hazırlık yapmıştık, çocuklara İngilizce konusunda bir hazırlığımız olmamıştı. Ama Çocuklar Evi öğretmenleri bize çok yardımcı oldu ve misafirperverliklerini, sevgilerini bize çok hissettirdiler. Çocuklar Evinin öğrencileri benim tahminimden daha çok İngilizce biliyordu ve bu beni çok etkiledi. Çocukları ve öğretmenleri çok sevdim. Onlarla çalışmak harikaydı. Umarım bir gün tekrar gelip onlarla çalışma fırsatım olur.”

1.607 kez okundu