YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Adatepe Köyündeki Tarihi Okul Enerjisini Güneşten Sağlayacak

Yeşil Düşünce Derneği yenilenebilir enerji alanında gençlerin istihdam olanaklarını artırmak ve Çanakkale Küçükkuyu Adatepe köyünde model bir enerji merkezi kurmak için “İşini Güneşe Dön” projesine başladı.

05 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından fonlanan ve İŞKUR, Troya Genç Çevre Derneği, Adatepe Taş Mektep Derneği ve Adatepe Muhtarlığı'nın destekçisi olduğu proje kapsamında enerji kooperatifi girişimlerini teşvik etmek amacıyla gençlerin uygulamalı eğitim faaliyetleri için pilot enerji merkezi kurulacak. Çanakkale'nin Küçükkuyu Beldesi, Adatepe Köyü, Adatepebaşı Mahallesi’nde atıl durumda bulunan ilkokul binasının bu amaçla restore edilerek ileride enerjisini güneşten alan çok amaçlı bir sosyal merkeze dönüştürülmesi planlanıyor. Proje kapsamında yapılacak olan akademik çalışmalar ile gençlere istihdam sağlanması amacıyla sektörel iş birliği geliştirilip lobi faaliyetlerinde bulunulması da projenin hedefleri arasında. Ayrıca burada enerji kooperatifleri girişimlerinin desteklemesi ve bu yönde politika geliştirmesi amacıyla projede atölyeler ve saha çalışmaları düzenlenecek.

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİMİ SON BAŞVURU TARİHİ 30 EYLÜL'E UZATILDI

Öte yandan yenilenebilir enerji eğitimi için son başvuru tarihi ise 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Ekim ayında başlayacak ve hafta sonları yapılacak eğitim çalışmaları ise Çanakkale ve çevresinde ikamet eden 15-29 yaş arası gençlere ulaşmayı hedefliyor. Küçükkuyu Adatepebaşı İlkokulu'nda 8 hafta sürecek eğitime katılacak gençlere, uygulamalı eğitimin yanı sıra sektörden temsilcilerle buluşma şansı verilecek. Başvurular arasından seçilecek 30 gence yenilenebilir enerji alanında iş alanı şansı yaratılacak ve katılımcılara günlük 25 TL eğitim katılım ücreti verilecek.

 (Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.920 kez okundu