YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Alan Kılavuzları, Gelibolu Tarihi Alanında Görevlerine Devam Edebilecek

Çanakkale’de sadece kurs alınarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda rehberlik hizmeti verilmesine olanak tanıyan Alan Kılavuzluğu’na ilişkin yürütmenin durdurulması kararının Danıştay tarafından onaylamasının ardından ortaya çıkan belirsizlik, Gelibolu Yarımadası’nda Alan Kılavuzlarının görev yapmaya devam edebilmesini sağlayan Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ile sona erdi.

14 Mart 2021 tarihinde eklendi

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Gelibolu Tarihi Alanında alan kılavuzlarının görev yapmaya devam edebilmesini sağlayan Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiğini belirterek, “Bir süredir Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanında görev yapan alan kılavuzlarının, görevlerine devam etmeleri için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç vardı. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız ve ilgili kurumlarımızla görüşmeler sonrasında önemli bir aşama kaydedilmişti. Söz konusu Kanun Teklifimizin yasalaşmasıyla bu sorun çözüldü. Hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen bu kanun teklifinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Alan Kılavuzları yeniden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda rehberlik hizmeti vermeye devam edebilecekler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.648 kez okundu