YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Alan Kılavuzluğu Eğitim Çalışması Başladı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Savaşları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AÇASAM) işbirliği ile gerçekleştirilen "Alan Kılavuzluğu Eğitimi"nin dersleri başladı.

24 Kasım 2022 tarihinde eklendi

Eğitime Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, AÇASAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ve Tarihi Alan Kılavuzları katıldı. 

Açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde görev yapmakta olan alan kılavuzlarının belgelerini yenilemek için yapılacak olan eğitim nedeniyle alan kılavuzu adaylarını üniversitede misafir etmekten gurur duyduklarını belirterek, üniversite AÇASAM bünyesinde hazırlıkları yapılan ve yaklaşık bir ay sürecek olan eğitimin katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise “Malum olduğu üzere Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale Muharebeleri Cumhuriyetin önsözü ülkemizin birleştirici unsurudur. Nitekim bu durum Cumhuriyetin 100. yılının yaklaştığı bir süreçte kendisini daha çok hissettirmiştir. Şüphesiz ki Çanakkale Zaferinin kutlanmaya başlandığı 1916 yılından beri bu heyecan artarak devam etmiştir. Bu bağlamda gerek bölgemizin gerekse  ülkemizin tanıtımı için göstermiş olduğunuz çaba takdire şayandır. Sözlerime son verirken eğitim sürecinin hazırlamasında her türlü çabayı gösteren Alan Başkanlığının değerli personeline, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine ve AÇASAM’ın görevlilerine teşekkürü bir borç bilir siz değerli alan klavuzularına başarılı bir eğitim süreci geçirmenizi temenni ederim” dedi. 

Eğitimde teorik ve arazi tetkik dersleri verilecek. Dersler sonunda yapılacak sınavda başarılı olan alan kılavuzlarının kartı yenilenecek.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.256 kez okundu