YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Anadolu Tarih ve Kültür Birliği”nde Buluştular

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu'nun ortak kültür ve tarih bilincinin gençler tarafından özümsenmesini amaçlayan “Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları”nın 15’incisi İstanbul'da gerçekleştirildi.

17 Aralık 2019 tarihinde eklendi

İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayan programın ilk gününde, "Milli Mücadele ve İstanbul" konulu çalıştay yapıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kütür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kültürlerin önemine işaret ederek, "Kökümüz mazimizde olacak ve biz geleceğimizi inşa edeceğiz. Ülkelere şöyle bakmak lazım. Dünya bir duvar ise onun içinde anlamlı bir taş olmak gerekiyor. Dünya çapında var olmamız için bulunduğumuz yerde kökleşmemiz gerekiyor. Bizi dünya çapında marka yapacak olan özelliğimiz ise kültürümüzdür" değerlendirmesinde bulundu.

Açılışta konuşan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise  “Bizler biliyoruz ki, bu memleketin evlatları bu memlekete her zaman aşıktır ve çok çalışkandır. Bizde parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu yürüyüşte her zaman gençlerle beraber olmaya ve gençlerle memleketimizi daha iyi yerlere getirmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan gençler, Milli Mücadele dönemindeki İstanbul'u her yönüyle ele alan sunumlar gerçekleştirdi.

Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları’nın İstanbul programına, çeşitli illerin yanı sıra Makedonya'dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 350 genç katılım sağladı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.766 kez okundu