YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Anzak Koyu’ndaki Yol Heyelan Sebebiyle Trafiğe Kapatıldı

Çanakkale Savaşlarının yoğun olarak yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu bölgesindeki yolda heyelan yaşandı. Bir kısmı denize doğru kayan yol güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı.

09 Haziran 2020 tarihinde eklendi

Tarihi alandaki bu bölgede inceleme yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkilileri Anzak Koyu’ndaki tören alanına giden yolun yaklaşık 1 kilometrelik kısmı ile istinat duvarlarının zarar gördüğünü belirledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Gelibolu 13. Şube Şefliği yetkilileri ile yerinde yapılan incelemede ise yarma ve dolgu şevlerinde aşınmalar olduğu görülürken; bu bölgede gerekli bakım çalışmasının yapılmasının gerektiği ifade edildi.

Yol denize doğru kayması sebebiyle güvenlik amacıyla trafiğe kapatılırken; Anzak Koyu’na ulaşım sağlanan noktalara Türkçe ve İngilizce uyarı levhaları konuldu.

Öte yandan Anzak Koyu bölgesine ulaşımın ise Büyükanafarta ve Küçükanafarta köylerinden geçen yoldan sağlanacağı; Alternatif olarak da Kocadere ve Bigalı köy yollarının da kullanılabileceği açıklandı.

Bu arada Anzak Koyu bölgesinde yaşanan heyelan sebebiyle hasar gören yolda kısa sürede çalışma yapılabilmesi amacıyla yapılan proje Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunca onaylandı. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından bölgede bu ayın ikinci yarısında onarım, yenileme ve iyileştirme çalışmalarına başlanacağı ve bu çalışmaların da yaklaşık 4 ay süreceği öğrenildi.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.829 kez okundu