YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Anzaklar Atalarını Şafak Ayininde Andı

Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar 107 yıl önce hayatlarını kaybeden atalarını tarihi çıkarmanın yapıldığı Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda düzenlenen şafak ayini ile andı.

25 Nisan 2022 tarihinde eklendi

Korona Virüs salgını sebebiyle geçtiğimiz yıllara göre bu yıl katılımın daha az olduğu anma törenine katılacak olan Avustralya ve Yeni Zelandalı turist ile bu ülkelerin üst düzey yetkilileri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yine Anzak Koyu’nda düzenlenen Şafak Ayini’nde bir araya geldi.

Anzak Koyu’nda şafak sökmesiyle saat 05.30 sıralarında başlayan törene katılmak üzere erken saatlerden itibaren bölgeye gelen Avustralya ve Yeni Zelandalı turist battaniye ve uyku tulumlarına sarılıp çimlerin üzerinde uyuyarak törenin başlamasını bekledi.

Avustralya ve Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Bandosu'nun sunduğu müzik dinletisinin de gerçekleştirildiği törende Yeni Zelanda ve Avustralya’dan gelen askerler, Anzak çıkarması sırasında ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Türkiye, Yeni Zelanda ve İngiltere milli marşları eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi; Türkiye, İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada ve Hindistan üst düzey yetkililerinin Anzak Anıtı’na çelenk koymaları ile devam eden tören günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmaların yapılmasının ardından sona erdi.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Anzak törenlerinin yapılacağı Gelibolu Yarımadası’nda güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olması dikkat çekti. Çok sayıda güvenlik ekibinin görev yaptığı bölgede tören alanına giriş çıkışlarda adeta kuş uçurtulmazken, denizden de Sahil Güvenlik ekipleri önlem aldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.076 kez okundu