YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Apollon Smintheion Tapınağı’nda Kazı Çalışmaları Sürüyor

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Ayvacık’ın Gülpınar Beldesi’nde bulunan Apollon Smintheion Tapınağı’nda çalışmaları devam eden kazı faaliyetlerini yerinde inceledi.

19 Ağustos 2019 tarihinde eklendi

Apollon Smintheion Tapınağı’nda yapılan incelemelerde İl Müdürü Kemal Dokuz’a, Müze Müdürü Ali Atmaca eşlik etti. Hellenistik dönem için konusunu Homeros’un Ilyada Destanı’ndan alan kabartmaları yanında mimari tasarım ve stili ile dikkatleri üzerine toplayan Apollon Smintheion tapınağında devam eden kazı çalışmaları Prof. Dr. Coşkun Özgünel başkanlığında gerçekleştiriliyor. Kazı evinde yerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Kemal Dokuz, Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. MÖ. 150 yıllarında Ion stilinde yapılan Kuzeybatı Anadolu’da Troas bölgesinde bugün için tek örnek olan Apollon Smintheion tapınağında yapılan incelemeler sonunda İl Müdürü Kemal Dokuz, Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel’e sağladıkları katkılar ve yapılan çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Apollon Smintheion Ören Yerinin yaz aylarında 08.30-19.00; kış aylarında ise 08.30-17.30 saatlerinde ziyarete açık olduğu belirtildi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.233 kez okundu