YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Arabalı Vapur İskeleye Çarptı: 6 Yaralı

Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapan “Avşa Adası” isimli arabalı vapur Çanakkale’ye yanaşırken iskeleye çarptı. Kazada 6 kişi hafif şekilde yaralandı.

30 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında sefer yapan GESTAŞ A.Ş’ye ait “Avşa Adası” isimli arabalı vapur saat 14:00’de Eceabat’tan sefer aldıktan sonra Çanakkale’ye doğru yoluna devam etti. Saat 14:20 sıralarında Çanakkale şehir iskelesine yaklaşan gemi yavaşlaması gerekirken bilinmeyen bir sebeple hızlanmaya başladı. Büyük bir hızla şehir iskelesine vuran geminin giriş kısmında bulunan yolcular çarpmanın etkisi ise yere düşerek vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandılar. Bu arada geminin hızla iskeleye çarptığını gören feribot iskelesi civarında bulunan vatandaşlarda yaralıların yardımına koştu. Geminin iskeleye yanaşmasının ardından hafif şekilde yaralanan 6 kişi ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edildi.

Öte yandan geminin iskeleye şiddetli şekilde çarpması sırasında civarda bulanan bazı binalarda bulunanların deprem olduğunu sanarak dışarıya çıkmaları da dikkat çekti.

GESTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada kaza ile ilgili GESTAŞ A.Ş’den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “30.11.2015 Tarihi saat 14:00’de Eceabat’tan Çanakkale’ye hareket eden “Avşa Adası” gemimiz Çanakkale İskelesi’ne geldiği sırada (14:20 civarında) gemi yanaşması tamamen gerçekleşmeden yolcularımızdan bazılarının inişe hazırlık yaptıkları esnada iskeleye çarpma meydana gelmiştir. Bu sırada gemimizde 9 araç, 66 yolcu bulunmaktadır. Manevra esnasında geminin rampaya hızlı yanaşıp çarpması neticesinde, gemimizde bulunan 6 yolcumuz çarpma sonucunda bulundukları yer dolayısıyla hafif şekilde yararlanmışlardır. Şirketimiz yaşanan bu olay karşında büyük üzüntü duymaktadır. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileriz. Konu ile ilgili şirketimiz tarafından gerekli tahkikatlar başlatılmış olup kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacağını bildiririz”

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.454 kez okundu