YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Arkadaşlarının Anısına Fidan Diktiler

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem afetinde hayatını kaybeden 32 Turist Rehberi (TUREB) üyesinin isimlerini yaşatmak için Troya Milli Parkı içerisine, Troya Müzesi ve Troya Antik Kenti yolu boyunca 40 dönümlük bölgeye "Hatıra Ormanı" fidan dikimi gerçekleştirildi.

24 Şubat 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberliği Odası (ÇARO) tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilk fidanların dikimine oda üyelerine Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, "Etno Köy" Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu ile kurumların müdür yardımcıları, şefleri ve ekipleri katıldı.

ÇARO yetkilileri "Hatıra Ormanı" alanını tahsis eden "Etno Köy" Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu ve Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu'na meslektaşları adına teşekkür ettiğini belirterek, "Afet bölgesinde ve şehir dışında olmaları sebebiyle eşlik edemeyen Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, Çanakkale Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Abdullah Güç, Troya Kazı Başkanımız Prof. Dr. Rüstem Aslan'ın bizlere paylaştıkları başsağlığı mesajları için çok teşekkür ediyoruz. Gelecek hafta Troya Milli Parkı içerisinde, Çanakkale Boğazı girişinde bulunan Kumkale mevkiinde gerçekleştireceğimiz ikinci dikim alanımıza herkesi bekliyoruz" dedi.

7.596 kez okundu