YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Assos Antik Liman Bölgesi Yeniden Turizme Açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aylar önce afet bölgesi ilan edilen Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü sınırları içindeki Assos Antik Liman bölgesinin yeniden turizme açılma kararını imzaladı.

07 Temmuz 2022 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir açıklama yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Temmuz 2022 Perşembe günü yayınladığı 5782 Sayılı kararı ile daha önce “Antik Liman Kaya Düşmesi Islahı Projesi” çalışmaları sebebiyle afet bölgesi ilan edilerek turizme kapatılan Assos Atik Liman Bölgesinin yeniden turizme açıldığı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan 5782 sayılı kararda şu ifadelere yer verildi: “Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Behramkale Köyü, Assos Antik Liman Mevkiinde bulunan 27/06/2022 tarihli Jeolojik Etüd raporunda sınırları belirtilen alanın, bazı yerleşim yerlerinin afete maruz bölge olarak ilan edilmesi hakkındaki 19/03/2021 tarihli ve 3661 sayılı  Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamından çıkarılmasına, 7269 sayılı Kanunun 2. ve 14. maddeleri gereği karar verilmiştir”

Öte yandan Assos Antik Liman bölgesinin yeniden turizme açılması bölgede bulunan turizmcileri de sevindirdi. Aylardan buyana sıkıntılı günler geçiren bölgedeki turizmciler bölgenin afet alanından çıkarılması ile yeniden hareketleneceğini belirterek, bu kararın alınması  sebebiyle herkese teşekkür ettiler.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.512 kez okundu