YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Assos-Behramkale-Kadırga Koyu Yolu Turizmi Canlandıracak

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Assos Antik Kentine ulaşımı sağlayan yolun düzenleme çalışmalarında statik asfaltlama işlemi Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacak.

18 Temmuz 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Assos-Behramkale Yolu Standart İyileştirme çalışmaları kapsamında Karayolları Şube Müdürlüğü ve Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden yol çalışmalarını inceledi.

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından altyapı ve standart iyileştirme çalışmalarının bitirilmesinin ardından Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından terasman kotuna getirilme ve Alt temel çalışmaları devam eden Assos-Behramkale yolu yolunda yapılan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Orhan Tavlı, Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Çolak ve Karayolları 142.Şube Şefi Orhan Yıldız’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

14. Bölge Müdürlüğü tarafından statik kaplama asfaltlama çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar bitirilecek olan Assos-Behramkale yolu, Assos, Kadırga Koyu, Sivrice, Sokak Ağzı,  Babakale, Gürpınar, Tuzla gibi turizm bölgelerine giden vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu bir sürüş keyfi ile hizmet edecek.

Öte yandan yetkililer Çanakkale’nin tarih ve turizm bölgelerinin arasında önemli bir yere sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Assos Antik kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Daimi listesine girmesi için Çanakkale Valiliği olarak bölgede gerekli altyapı ve üst yapı çalışmalarına devam edileceği açıklandı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

2.089 kez okundu