YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Assos-Behramkale Yolunda Genişletme Çalışmaları Sürüyor

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Karayolları Şube Müdürlüğü ve Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Assos-Behramkale yolundaki genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

11 Haziran 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından 3 adet ekskavatör, 1 adet beko loader, 1 adet silindir ve 1 adet greyder ve 8 adet kamyon ile 3+400 Km’lik kısmında genişletme ve terasman kotuna getirilme çalışmaları tamamlanan ve Hidrolik altyapı sistemleri (koruge boru) montajlama işlemleri devam eden,  5+300 kilometrelik Assos-Behramkale yolu yolunda yapılan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Orhan Tavlı, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından altyapı ve standart iyileştirme çalışmalarının bitirilmesinin ardından Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından statik kaplama asfaltlama yapılmasından sonra Assos-Behramkale yolu vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmasını sağlayacak.

Vali Orhan Tavlı yaptığı açıklamada Çanakkale’nin tarih ve turizm bölgelerinin arasında önemli bir yere sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Assos Antik kentini UNESCO Dünya Kültür Mirası Daimi listesine girmesi için Çanakkale Valiliği olarak bölgede gerekli altyapı ve üst yapı çalışmalarına devam edileceğini belirterek, bu konuda çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

2.684 kez okundu