YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Assos Yolu Genişletiliyor

Aristo'nun ilk felsefe okulunu kurup dersler verdiği turizm merkezi Behramkale'yi Ayvacık'a ve Küçükkuyu'ya bağlayan Assos yolu genişletiliyor.

23 Mayıs 2019 tarihinde eklendi

Assos Antik kentine ulaşımı sağlayan yolların delik deşik olması hem tur şoförlerinin, hem de Assos'u gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin tepkisine sebep oluyordu. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer Assos yolunun genişletilip asfaltlanarak ulaşımın kolay hale gelmesi için çalışma başlattı.

Assos yolundaki genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan şehrin her bir köşesinde tarihin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu belirterek, “Assos önemli bir tarih ve turizm bölgelerimiz arasında yer alıyor. Çanakkale’mizin markalarından, dünyanın en güzel manzaralı antik antik kenti olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Assos’u hak ettiği seviyeye çıkarmak için gayret ediyoruz. Assos/Behramkale arasındaki yolun genişleme çalışmaları başladı. Behramkale köy merkezine kadar olan bölgede Tabiat ve Kültür Varlıkları kurul izninden sonra aynı standartlarda genişleyecek. Behramkale-Gürpınar-Kösedere istikametindeki karayollarına ait yolumuzda statik kaplama asfalt olacak. Önümüzdeki yıllarda yolun Babakale’ye kadar uzanmasını istiyoruz. Ulaşım olmadan turizm olmaz. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla beraber Assos Antik Kentimize ziyaretçi sayısının da artmasını bekliyoruz. Yol ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra en büyük arzumuz Assos’u UNESCO Daimi Kültür Mirası Listesine kabulünü sağlamak. Bunun için çalışmalarımıza yön veriyor ve bölgenin kalkınması ile yeni tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkarılması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.174 kez okundu