YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Assos’daki Dolar Bazlı Yüzde 50 İndirimli Otel Arazi İhalesi İptal Edildi

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından 5 yıl önce 15 milyon TL, yani o günkü dolar kuruyla yaklaşık 4 milyon 200 bin dolar tutarında muhammen bedel belirlediği Assos’daki otel ve arazisinin fiyatında dolar bazında yaklaşık yüzde 50 indirim yaparak araziyi 39 milyon 500 bin TL, yani bugünkü dolar kuruyla yaklaşık 2 milyon 180 bin dolar tutarında bedelle yeniden satışa çıkarılan ihale iptal edildi.

15 Eylül 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale İl Özel İdaresi daha öncede Assos’daki bu otelin bulunduğu yeri satışa çıkarmış ancak satış için gerekli talep olmayınca satış gerçekleşememişti. Assos bölgesinde tarih ve deniz turizmi açısından önemli bir konumda bulunan oteli yeniden satışa koyan Çanakkale Valiliği 4 bin 501 metrekarelik arazisi için 39 milyon 500 bin TL muhammen bedel belirlemişti. Kadırga Plajı’nın doğu ucunda yer alan Pedasos Altınel Otel yapısı üzerinde 7 tane otel yapısı ve bir büyük havuz bulunuyordu. Denize sıfır konumdaki otel arazisi oldukça geniş bir kumsala sahip özelliğe sahipti.

2017 YILINDA DA SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Çanakkale Valiliği, Pedasos Altınel Otel ve arazisini 2017 yılında da satışa çıkarmış ve bu yer ile ilgili 2017 yılında arazi için 15 milyon TL muhammen bedel belirlenmişti. İhale tarihi olan 28 Eylül 2017’de dolar kuru 3,57 TL idi. Bir başka ifadeyle arsa için yaklaşık 4 milyon 200 bin dolar fiyat belirlenmişti. Ayrıca ihale ilanının birinci maddesinde, söz konusu arazinin “Açık Artırma Usulüyle” satılacağı belirtilmişti.

15 Eylül 2022 tarihinde ihaleye açılan satış için ise aynı arazinin muhammen bedeli 39 milyon 500 bin TL olarak belirlenmişti. TL cinsinden arsanın fiyatı yüzde yüzden fazla artırılmış gibi görünse de dolar cinsinden arsanın fiyatı yüzde 50’ye yakın düşürülmüş durumda. Arsa için belirlenen yeni muhammen bedelin dolar karşılığı ise yaklaşık 2 milyon 180 bin dolar ediyordu. Söz konusu yerin açık artırma usulüne göre değil “kapalı teklif” usulüne göre satılacaktı.

Ancak fiyat olarak belirlenen miktarın çok düşük olduğunu belirten CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan en başından beri satışa karşı durduklarını belirtmişti. Arazinin muhammen bedeli 39 Milyon 500 Bin TL olarak belirlenirken, geçici teminat ise 1 Milyon 185 Bin TL idi. Saat 13.30’da gerçekleşen ihalenin ise yeterli katılımın olmaması sebebiyle iptal edildiği öğrenildi.

Öte yandan ihalenin iptal kararı ile açıklama yapan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, “İhale yapılsaydı ve satış olsaydı dava açacaktık. Ayvacık Kadırga Koyu’ndaki Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait otelin satışı ihalesi iptal edildi. İhalenin yapılıp yapılmamasındaki takdir yetkisine dayanarak ihalenin iptali çağrımız karşılık bulduğu için yetkililere teşekkür ederiz. Çanakkale halkı kazandı” ifadelerini kullandı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.652 kez okundu