YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Ateşin İzinde” Sergisi Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen Nilay Köksal Karaman’ın eserlerinden oluşan “Ateşin İzinde” adlı sergi GSF fuaye alanında açıldı.

28 Ekim 2021 tarihinde eklendi

Serginin açılışına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Genel Sekreter Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, GSF Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Türkiye’de önümüzdeki yıllarda kültür ve sanatın çok daha ön plan da olacağına inanıyorum diyerek şunları söyledi: “Ülkeler ekonomik yönden ne kadar ilerleri olursa kültürün ve sanatın değeri de o kadar artar. İnsanı mutlu eden şey ne gökdelenler ne de çok paradır. İnsanı mutlu eden şey kültür ve sanattır. Kültür ve sanatla uğraşanlar, bu manevi hazzı alanlar dünyanın en mutlu insanlarıdır.  Bunlar parayla ölçülmez dolayısıyla kültür ve sanatı anlayan bir toplum oluşturma hedefi ile çalışmalıyız. Güzel Sanatlar Fakültemizin de çalışmaları ile Türkiye’de isminden söz ettiren bir fakülte olmasını istiyoruz. Bu anlamda hocalarımızdan gayretli çalışmalar bekliyoruz. GSF’nin katkısıyla Çanakkale, kültür ve sanatın hakim olduğu bir şehir olsun istiyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a Nilay Köksal Karaman tarafından hediye takdim edildi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.096 kez okundu