YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Çanakkale’de

03 Ağustos 2010 tarihinde eklendi

Avrupa Parlamentosu Üyeleri İsmail Ertuğ ve Jutta Steinruck, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi konusundaki desteklerinin süreceğini vurguladı. Çanakkale İl Genel Meclisi'nin daveti üzerine Çanakkale'ye gelen Avrupa Parlamentosu Üyesi Türk kökenli Almanya milletvekili İsmail Ertuğ ile Jutta Steinruck, sabah saatlerinde İGM Başkanı Hasan Hüseyin Aytop'u ziyaret etti. Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda bir açıklama yapan Aytop, il genel meclisi olarak 2010 yılı başından itibaren başlattıkları yurt dışı faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, "Avrupa'daki bölge ve eyalet parlamentoları ile kurumsal ilişkileri geliştirmek, AB kurumlarında ve özellikle AB Parlamentosu'nda görev yapan Türkiye dostlarıyla yakın dostluk kurmak ve bölgemizi tanıtmak için bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bugüne kadar yapmış olduğumuz ziyaretlerden çok verimli sonuçlar aldık. Mart ayında Avrupa Parlamentosu'na yaptığımız ziyarette görüştüğümüz Türk kökenli Almanya milletvekili İsmail Ertuğ'u ilimize davet etmiştik. Kendisi Almanya Sosyal Demokrat milletvekili Jutta Steinruck'la birlikte Çanakkale'ye geldi. Onları burada ağırlamaktan mutluyuz. Bayan Steinruck da Almanya'da yaşayan vatandaşlarımız için oldukça önemli çalışmalar yürütmüş birisidir. Çanakkale'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan konuklarımız, ayrıca ilimizin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek. Kendileri ile bu ziyarette ilimizin ve ülkemizin sorunlarını görüşüp Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın durumunu konuşacağız" dedi.
"TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRMESİNİ DESTEKLİYORUZ"
Almanya milletvekili İsmail Ertuğ ise, 250 bin şehidin bulunduğu Çanakkale'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Avrupalı bir milletvekili olarak Türkiye'nin AB'ye girişine destek veriyoruz. Avrupa Parlamentosu'nda 736 milletvekili var. Burada ayrıca 7 grup bulunuyor. Bizim oluşturduğumuz sosyalist grup ise muhafazakarlardan sonra ikinci büyük grubu meydana getiriyor. 27 ülkenin mensupları hep bu grupta toplanıyor. Biz Alman Sosyal Demokrat Parti'nin üyeleri olarak 23 kişilik bir gurubuz. Sosyalist grubun da en güçlü grubuyuz. Bizlerin bir halk partisi olduğunu kimsenin unutmaması gerekiyor. Ancak bizim grubumuz içinde de Türkiye'ye temkinli yaklaşan kişiler tabii var. Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin üyeliğine destek konusunda onları önce bizim ikna etmemiz gerekiyor. Bunun için Avrupa Parlamentosu içinde 67 üyesi bulunan 'Türkiye'nin Dostları Grubu'nu kurduk. Bu grup sadece sosyalistlerden oluşmuyor. Bunun içinde 7 grubun temsilcileri de var. Başkanlığını eski Slovenya Başbakanı'nın yaptığı bu grupta genel sekreterliği ise benin danışmanım yapıyor. Bu grupta Türkiye ile ilgili her konuyu ele alıyoruz. Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda da desteğimiz tam" diye konuştu.
"ÜYELİĞE KARŞI ÇIKANLARIN BURAYA GELDİKTEN SONRA FİKİR BEYAN ETMELERİNİ İSTERDİM"
Almanya Sosyal Demokrat milletvekili Jutta Steinruck, Çanakkale İl Genel Meclisi'nin davetine teşekkür ederek, "Ben Alman siyasetçi olarak Türkiye'nin Avrupa Birliğ'ine girmesini şiddetle desteleyen birisiyim. Üyelik çalışmaları sırasında çok çalışmamız gerekiyor. Benim seçim bölgem Türklerin yoğun olduğu yerleşim yeri. Burada kültür farkı yok. Ben buna inanıyorum. Tabii Almanya'da bunu çok sayıda kişiye anlatıp onları da ikna etmemiz gerekiyor. Bunu da birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Bugün buraya gelmemizin en önemli sebebi Türkiye'yi, insanlarını ve kültürünü tanımaktır. Bu yapacağımız çalışmalar bizim elimizi güçlendirecektir. Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkanların da buraya gelip bu yerleri gördükten sonra fikir beyan etmelerini isterdim" dedi. Konuk parlamenterler daha sonra belediye ve valiliği ziyaret etti. 

1.383 kez okundu