YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Avustralyalı Turistleri Fırtına Bile Durduramadı

(ÖZEL HABER) - 101 yıl önce dedelerinin savaştıkları yerleri görmek için gemi ile Çanakkale’ye gelen Avustralyalı turistler şiddetli fırtına sebebiyle geminin Kepez yerine Çanakkale iskelesine yanaşması ile savaş alanlarını görme fırsatını yakaladı.

08 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre içindeki 65 Avustralyalı turist ile birlikte Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan Çanakkale’ye doğru yola çıkan Bahama bandıralı “Island Sky” isimli 4 bin 200 grostonluk yolcu gemisi öğle saatlerinde Kepez Limanı önlerine geldi. Normal şartlarda Kepez Limanı'na yanaşarak yolcularını karaya çıkarmayı planlayan gemi kaptanı şiddetli fırtına sebebiyle iskeleye yanaşamayınca durumu ilgililere bildirdi. Avustralya’dan 101 yıl önce dedelerinin savaştıkları Gelibolu Yarmadası’ndaki tarihi alanları görmek için sabırsızlanan 65 turist de geminin iskeleye yanaşamaması üzerine hayal kırıklığına uğradı. Ancak bir süre sonra geminin boyunun 91 metre olması sebebiyle Kepez yerine Çanakkale şehir iskelesine yanaşabileceğinin belirtilmesi ile gemi kaptanı rotasını bu yöne kırdı. Bir römorköründe refakatinde Kepez Limanı bölgesinden Çanakkale Şehir İskelesine kadar gelen kaptan şiddetli fırtınaya rağmen gemiyi iskeleye yanaştırmayı başardı.

Geminin yanaşması ile birlikte sevinçli anlar yaşayan 65 Avustralyalı turist de pasaport işlemlerinin ardından dedelerinin 101 yıl önce savaştıkları bölgeyi görmek üzere gemiden ayrılarak rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası’na hareket etti.

Öte yandan yıllardır Çanakkale şehir iskelesine bir yolcu gemisinin yanaşmadığını belirten vatandaşlar ise yolcu gemisinin iskeleye yanaşmasını merakla izleyerek bol bol fotoğraf ve görüntü çektiler.

Geminin akşam saatlerinde yeniden Yunanistan’ın Pire Limanı’na gideceği öğrenildi.

(ÖZEL HABER / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
2.255 kez okundu