YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Avustralya’nın Yeni Çanakkale Konsolosu Dylan Wallsh Oldu

Çanakkale’nin Avustralya Konsolosluğu’na Dylan Wallsh atandı.

24 Haziran 2016 tarihinde eklendi

Yeni göreve gelen Avustralya’nın yeni Çanakkale Konsolosu Dylan Wallsh görevi devraldığı Nicholas Sergi ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

Çanakkale’deki görevi sona eren eski Konsolos Nicholas Sergi, ziyarette yaptığı konuşmada Çanakkale’de görev yaptığı sürece büyük dostluklar edindiğini belirterek, “Şu anda çok değişik hisler içerisindeyim. Tabi, ülkeme ve evime döneceğim için çok mutluyum. Aynı zamanda Çanakkale de evim. Evimden ayrılacağım için de biraz hüzünlüyüm” diye konuştu. Sergi, bundan sonraki süreçte Avustralya Dış İşleri Bakanlığının Uluslararası Gelişim ve Yardım Bölümünde görev alacağını da sözlerine ekledi.

Çanakkale Avustralya Yeni Konsolosu Dylan Wallsh ise, düzgün Türkçesi ile dikkat çekti. Yaklaşık 10 aydır Türkçe öğrenmeye başladığını belirten Wallsh, Çanakkale ile ilgili ilk izlenimlerinin ise oldukça olumlu olduğunu kaydetti. Wallsh, “Çanakkale çok güzel bir yer. Şehir merkezi çok hareketli ve atmosferi çok güzel” diye konuştu. Başkan Gökhan, Wallsh’a yeni görevinde başarılar diledi.

Eski Konsolos Sergi ve yeni Konsolos Wallsh'ı bir arada ağırlayan Başkan Gökhan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Çanakkale Avustralya eski Konsolosu Nicholas Sergi’ye de yeni görevinde başarılar diledi. Sergi ile oldukça uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Gökhan, katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek, Sergi’ye kahve takımı hediye etti. Sergi ise, “Türk misafirperverliğini en iyi şekilde yansıttığınızı düşünüyorum. Görev süresince verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu. Nicholas Sergi de, Başkan Gökhan’a Çanakkale Savaşları anısına özel olarak yaptırılan tasarım kravat hediye etti.

1.916 kez okundu