YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ayvacık-Küçükkuyu Tünelleri Hizmete Girdi

Çanakkale’de bölgenin turizmi ile ticaret ve sosyoekonomik gelişimine önemli katkı sağlanacak olan ücretsiz olarak kullanılabilecek Ayvacık-Küçükkuyu güzergahındaki 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan 5 bin 700 metre uzunluğundaki “Assos” ve “Troya” isimleri verilen 2 tünel törenle hizmete girdi.

11 Ekim 2022 tarihinde eklendi

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılmasının ardından Ayvacık-Küçükkuyu tünellerinde tamamlanması ile bölgede ulaşım daha kısa sürede sağlanacağından bölge turizmi ile ticaret ve sosyoekonomik gelişim de artmış olacak. Bu sayede 12,15 kilometrelik virajlı yolu 9,63 kilometreye indiren tünellerle 50 dakikada gidilen yol 5 dakikada kat edilecek.

GEÇİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

600 personelin aralıksız çalıştığı tünellerin tamamlanıp 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte daha ulaşılabilir bir konuma geldiği yatırımın açılışında bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayvacık-Küçükkuyu arasında T1 ve T2 tünellerinin bölge için önemine değinerek, “Nusratlı rampalarında virajlı yolun uzunluğunun 12,15 kilometreydi. Tüneller açıldıktan sonra mesafe 9,63 kilometreye inmiş oldu. Bu sayede ortalama 50 dakikada geçilen virajların ardından tünellerin kullanılması ile bu yıl yaklaşık 5 dakikada geçilebilecek” dedi.

Öte yandan “Assos” ve “Troya” isimleri verilen 2 tünel ücretsiz olarak kullanılacak ve isteyen sürücüler bakım onarım çalışmaları yapıldıktan sonra eski yolu da kullanabilecek. Tünellerin inşaat faaliyetleri için ise bölgede 2 bin ağaç kesildiği, bunun ardından ise bölgeye 4 bin ağaç dikiminin yapıldığı öğrenilirken, tünellerin açılması ile iş gücünden 72 Milyon TL, akaryakıttan ise 36 Milyon TL olmak üzere toplamda 108 Milyon TL tasarruf sağlanacağı ifade edildi.

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE YAPTI

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı tünellerin açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemi ile yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yaptığı Ayvacık-Küçükkuyu güzergahındaki “Assos” ve “Troya” isimleri verilen 2 tünelin önemine değinerek, 4,6 milyar liralık yatırım ile bu hizmetin tamamlandığını ve bölge açısından bu tünellerin çok önemli olduğunu söyledi. Yapılan çalışma sırasında peyzaj çalışmalarına da önem verilmesinin kendisini sevindirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alana biraz daha ağaç dikilmesini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından törenle tünellerin açılışı yapıldı ve katılımcılar “Assos” ve “Troya” isimleri verilen 2 tünelden geçiş yaptılar.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

98.304 kez okundu