YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ayvacık-Küçükkuyu Tünelleri Tamamlanıyor

Çanakkale’de bölgenin turizmi ile ticaret ve sosyoekonomik gelişimine önemli katkı sağlanacak olan Ayvacık-Küçükkuyu güzergahındaki 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı devam eden toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp T1 ve T2 tünel inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

11 Aralık 2021 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı devam eden toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp T1 ve T2 tünel inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ayvacık Kaymakamı İlker Eker’in de bulunduğu incelemelerde, şantiye toplantı salonunda proje yetkilileri tarafından Vali İlhami Aktaş’a tüneller hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Yapılan bilgilendirme sunumunun ardından çift tüp T1 ve T2 tünellerinin içinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali İlhami Aktaş, çalışmalarda gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında onlarca keskin virajı barındıran bölgede yapımına 2016 yılının Haziran ayında başlanan bin 700 metre uzunluğundaki toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp iki tünel tamamlandığında şu anda 45 dakikada katedilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampalarında ulaşım 5 dakika sürecek.

Çanakkale’nin İzmir ve Balıkesir ile bağlantısının sağlandığı bu yolu, bin 200’ü ağır tonajlı olmak üzere günlük yaklaşık 7 bin araç kullanıyor. Özellikle yaz aylarında ağır vasıtaların yoldaki yoğunluğu nedeniyle sürücüler için büyük sorun teşkil eden yolda ulaşım, tünellerin tamamlanmasıyla rahatlayacak ve bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.

Yapımı son aşamaya gelen tünellerin 2022 yılı ortalarında hizmete girmesi planlanıyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

48.276 kez okundu