YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ayvacık-Küçükkuyu Tünellerinde Işık Göründü

Çanakkale’de bölgenin turizmi ile ticaret ve sosyoekonomik gelişimine önemli katkı sağlanacak olan Ayvacık-Küçükkuyu güzergahındaki 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı devam eden toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp T1 ve T2 tünel inşaatının son aşamasında diğer yakada ışık göründü.

01 Şubat 2022 tarihinde eklendi

Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı devam eden toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp T1 ve T2 tünellerinden T2 tünelinde “Işık Görme Töreni” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve diğer konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, KALYON Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Karayolları Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, protokol üyeleri ve davetlilerin de bulunduğu Ayvacık-Küçükkuyu T2 tünelinde gerçekleşen “Işık Görme” töreni öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,  AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında yol yapım çalışmaları ve çift tüp T1 ve T2 tünel inşaatı projesi hakkında yetkililerinden brifing aldılar. Yapılan bilgilendirmenin sonrasında heyette bulunanlar T2 tünelinde gerçekleşen “Işık Görme Töreni” nin bulunduğu alana geçtiler.

Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından birer konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, iş makinesini kullanarak T2 tüneli içerisindeki son bölmeyi kırıp tünelin iki ucunu birbirlerine bağlamış oldu. “Işık Görme Töreni”nin ardından heyet üyeleri projede görev alan çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında onlarca keskin virajı barındıran bölgede yapımına 2016 yılının Haziran ayında başlanan bin 700 metre uzunluğundaki toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp iki tünel tamamlandığında şu anda 45 dakikada katedilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampalarında ulaşım 5 dakika sürecek.

Çanakkale’nin İzmir ve Balıkesir ile bağlantısının sağlandığı bu yolu, bin 200’ü ağır tonajlı olmak üzere günlük yaklaşık 7 bin araç kullanıyor. Özellikle yaz aylarında ağır vasıtaların yoldaki yoğunluğu nedeniyle sürücüler için büyük sorun teşkil eden yolda ulaşım, tünellerin tamamlanmasıyla rahatlayacak ve bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.

Öte yandan 2022 yılı ortalarında hizmete girmesi planlanan tünellerin birine "ASSOS", diğeri de "TROYA" isminin verildiği öğrenildi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.696 kez okundu