YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Baja Troia Turkey 2022” Yarışları Sona Erdi

İstanbul Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası “Baja Troia Turkey 2022” etkinliği sona erdi.

26 Eylül 2022 tarihinde eklendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "Uluslararası Baja Troia Turkey 2022” etkinliğine bu yıl Bulgaristan, Polonya, İtalya ve Yunanistan’dan 42 araç ve 82 sporcu katıldı.

Yarışa katılan ekipler toplam uzunluğu 900 kilometre olan parkurda Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler rotasında yer alan 8 özel etapta mücadele etti. Toplam 24 aracın tamamlayabildiği zorlu yarış sonunda otomobil kategorisinde Rally Raid Team Türkiye adına yarışan Mert Becce ve Sertaç Tatar birinci oldu Mert Becce ve Sertaç Tatar bu sonuçla bu seneki Doğu Avrupa Off-Road Serisi Birinciliği’ni de kazanmış oldu.

Yrışmada otomobil kategorisinde ise İtalya’dan Antonio Ricciari ve Morosi Simona ikinciliği ve yine aynı ülkeden Moro Stefano ve Manoni Daniele ise üçüncülüğü elde etti.

SSV sınıfında Bulgaristan’dan Murat Kapanoğlu ve Aleksandar Trendafilov ilk sırada yer alırken, Mert Öztiryaki ve Ömer Güneş ikinci, Diren Üykü ve Baran Aşkın da üçüncü oldu.

Raid kategorisinde birinciliği Erdem Ömür ve Kerem Kileci ekibi alırken, Ahmet Terece ve Ulaş Germen ikinciliğe, Ersin Sezgin ve Enis Sezgin ise üçüncü oldu.

Bu yıl ilk kez verilen “En Centilmen Ekip” ödülünü ise Mahir Alp ve Aker Alp ile Abdullah Turgut ve Bayram Eyri ekipleri paylaştı.

Etkinlik sonunda protokol üyeleri törenle yarışmacılara ödüllerini verdi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.388 kez okundu