YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Balkanlardan 101 Şehit ve Gazi Yakını Çanakkale’de Buluşacak

Balkan ülkelerinden Çanakkale Savaşı’na katılmış Osmanlı torunlarının bilinirliğini artırmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek maksadı ile 8 ülkeden 101 şehit ailesi Çanakkale’de buluşacak.

02 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan organizasyon yetkilileri 2-8 Mayıs tarihleri arasında "1. Uluslararası Çanakkale Buluşması" adı altında gerçekleştirilecek etkinliğin önemine değinerek, “Bu kapsamda Balkan ülkelerinden Çanakkale Savaşı’na katılmış Bulgaristan,Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Arnavutluk’tan 101 Osmanlı torunu Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında Türkiye’ye gelecek. Ülkemizde İstanbul, Çanakkale, Ankara’da konferans ve panellerle gençlerle buluşturulacak balkanlardaki şehit ve gazi yakınları Çanakkale’de de şehitlikleri ziyaret edecek” dedi.

Bu organizasyonun Türkiye adına bir vefa göstergesi, Balkanlılar için de tarihi bağların yeniden hatırlanması için atılmış önemli bir adım olacağını da belirten yetkililer, “Bu proje, bir zamanlar aynı idealler uğruna bir arada olduğumuzu, tekrar bir ve beraber olabileceğimizi hissettirecek önemli bir adım olacaktır. Bu sebeple yapılacak olan kalıcı ve iz bırakan etkinlikler Türk halkının yanısıra, Çanakkale’de savaşmış soydaşlarımızın yakınlarını da bahtiyar kılacaktır. Bu proje Türkiye’nin, Balkan coğrafyasına verdiği önemi pekiştirecek, Türk halkı da Çanakkale’de fedakârlık etmiş bu yiğitleri, bir vefa duygusuyla anmış olacaktır. Çanakkale’nin çok konuşulmayan ve bilinmeyen bir yönü gündeme gelecek, Balkan coğrafyası ile olan ilişkilerimize yeni bir soluk katacaktır” şeklinde konuştu.

Projenin Nev Film Organizasyon tarafından yürütüldüğünü ve Başbakanlık Tanıtma Fonunca desteklendiğini de belirten yetkililer, “Projeye ayrıca Çanakkale Valiliği, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Lapseki Belediyesi, Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ve Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği de destek ve katkıda bulunuyor. İstanbul tarihi yarımada gezisi ile başlayacak proje Gazi Süleyman Paşa Türbesi, Çanakkale Şehitlik ziyareti ve çeşitli programlarla devam edecek. 2-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu etkinlikte ayrıca Balkanlardan gelen şehit torunları ile Çanakkale Valisi Hamza Erkal bir araya gelecek. Ardından Gelibolu Alan Başkanlığı ve Lapseki Belediyesi organizasyonlarıyla devam edecek. Etkinliğin final kısmı ise Ankara’da muhteşem bir lansman ile sona erecek”

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.855 kez okundu