YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Başbakan Erdoğan Çanakkale’de…

12 Ekim 2009 tarihinde eklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geçmişte emperyalist baskılar karşısında direnç ortaya koyduğunu belirterek, "Bugün de aynı konumda, bağımsızlığımız üzerinde oyun oynamak isteyenlere karşı baş, boyun eğmeyeceğiz. Biz şehit kanlarıyla savunulmuş bu topraklar üzerinde ameliyata müsaade etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, 79 senede 181 milyar dolar olan milli gelirin son 4 senede 279 milyara yükseldiğini, hortumculuğa son verdiklerini de belirtti. Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları sebebiyle Çanakkale'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle geldiği Gökçeada İlçesi'nde vatandaşlara hitap etti. Kaymakamlık binasından coşkulu bir kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, hükümet olarak Çanakkale Şehitleri'ne sahip çıktıklarını, 40 trilyonluk bir yatırım yaptıklarını belirterek, "Derdimiz şu, Çanakkale Zaferi bizim devlet olarak bir kuruluşumuzdur. Burada ecdadımız destanlar yazdı. Fakat tamamen ihmal edilmiş, terk edilmiş olan o Gelibolu'daki bütün şehitlerimizin kabristanlarından tutunuz, tabyalara varıncaya kadar bugüne kadar buraları kimse görmüyordu. Yollar adeta yok olmuştu, kaleler yok olmuştu. Biz bunların hepsini ayağa kaldırdık. Hala yatırımlarımız devam ediyor. Bütün tabyalar temizlendiği gibi ciddi manada içeriden ve dışarıdan turist çekmeye başladık. Gençliğimiz Çanakkale savaşlarını bilmiyordu. Bundan sonra orada yaşayarak görecek. Yaşayarak görsün ki geleceğe de o inanç ve kararlılıkla yürüyen bir gençliğe sahip olalım" dedi.
"ŞEHİT KANLARIYLA SAVUNULMUŞ TOPRAKLARDA AMELİYATA MÜSAADE ETMEYİZ"
Tarihini bilmeyen bir toplumun geleceği özgüvenle bakamayacağını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "O özgüvene sahip gençlik yetiştirmemiz lazım. O yüzden tarihini çok iyi bilmesi lazım. Bu yüzden o adımı kararlıkla atıyoruz. Bizler, dünyada özgürlükleri savunmuş ve bu özgürlük mücadelesi için mücadelemizi sürdürürken, hep emperyalist baskılar karşısında bu direnci ortaya koyduk. Emperyalist baskılar karşısında o mücadeleyi verdik, bugün de aynı konumdayız. Bağımsızlığımız üzerinde oyun oynamak isteyenlere karşı hiçbir zaman baş, boyun eğmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilmelidir. Dün ne isek bu gün de buyuz. Yarında bu olacağız. Bunu öyle bilmelidirler. Bazıları kalem oynatmaya kalkabilirler. boşuna buna yeltenmesinler, masada bu tür oyunlara gelecek bir Türkiye yok. İşini gayet iyi bilen, dersini iyi çalışan bir Türkiye var. Biz şehit kanlarıyla savunulmuş bu topraklar üzerinde kalkıp da ameliyata müsaade etmeyiz. Bu topraklar içinde hangi ırktan, hangi dinden olursa olsun hepsiyle bir arada yaşamayı da bizler insani bir anlayış olarak gördük. Bizim medeniyetimiz bize bunu böyle öğretti, bundan sonra da böyle sürdürmekte de kararlıyız".
"MEMLEKETİ HORTUMCULARIN ELİNDEN KURTARDIK"
Türkiye'nin özgürlükler ve barışın yaşandığı bir ülke olduğunu anlatan Erdoğan, "Milli gelir 2 bin 500 dolardan 5 bin 380 dolara yükseldi. Hamdolsun faiz yüzde 63'lerden yüzde 20'lere indi. Bankalarımız hep görev zararıyla iflasa doğru götürülüyordu. Bankalar hortumcuların elinden kurtuldu. Şimdi emin ellerde, güvenilir ellerde yarınlara yürüyoruz. 79 senedir milli gelir 181 milyar dolarken, biz şurada 4 senede bunun üzerine 279 milyar dolar koyduk. 79 senede 181 milyar dolar, 4 senede 279 milyar dolar. Buralara kolay gelmedik. Eğer hortumculuk devam etseydi, bugünleri göremezdik. Bundan sonra daha iyi olacak. Gökçeada'ya uzanmayan eller şimdi uzanıyor. Herhalde Gökçeada'nın tarihinde 4 sene içerisinde buraya 2 defa gelen Başbakan olmadı. Bu vatanın her toprağında benim halkım Başbakanının sesini soluğunu hissetmeli ki, kendini özgüvende hissetsin. Biz bunun için varız. Şu anda ben bakan arkadaşımla buradayım" diye konuştu.
GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA BÜYÜK TEŞVİK
Başbakan Erdoğan, Gökçeada ve Bozcaaada'nın teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili yasanın Parlamento'dan çıktığını hatırlatarak, "Bu yasanın çıkmasıyla birlikte artık Gökçeada'da yatırım yapmak isteyenler, bedelsiz araziye devlete ait arazilere sahip olabilecekler. Vergi muafiyetinden istifade edecekler. Vergi ödemeyecekler, enerjide yüzde 50 indirim sağlanacak. SSK primlerinde ciddi manada prim düşürülecek. Böylece burada yapılacak olan yatırımlarla Gökçeada bugüne kadar olanın çok daha ötesinde inanıyorum ki bir yatırım adası olacak. Özellikle turizmde bunu bundan sonraki dönemde Gökçeada sakinlerine, Gökçeada dışından göçe de fırsat verecek. Bunun yanında sağlıkla ilgili de doktorların zorunlu olarak kalmasını karar altına alacağız. Fakat adalarımız teşvikle özellikle çok daha farklı çok daha hareketli hale gelecektir. Ulaşımla ilgili bir ya da 2 tane arabalı vapur alınması için 55 trilyon lirayı Çanakkale Valiliği'ne gönderdik" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, kendisinden bilgisayar isteyen bir çocuğa, "Herkese bilgisayar verirsek yandım, biz okullara gönderiyoruz bilgisayarları" diyerek, çocuğu öptü. Çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan, oyuncak bitince bu sefer ajanda dağıttı. Başbakan Erdoğan, kendisini karşılayanlar arasında bulunan Gökçeada Metropoliti Kilidos Dragonis ile bir süre sohbet etti.

1.610 kez okundu