YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Başkan Gökhan “50. Uluslararası Troia Festivali”ni Değerlendirdi

26 Ağustos 2013 tarihinde eklendi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında düzenlenen ve 50 yılı geride bırakan Uluslararası Troia Festivali'nde emek veren Belediye personeli ve festivalin kentlilere duyurulması adına katkı vererek özveriyle çalışan  basın mensupları ile kahvaltılı toplantılarda buluştu. 1963 yılında başlatılan festivalin, 50. yılının kutlanması nedeniyle farklı olmasına özen gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Gökhan, "Bu yıl yapılan festivalin, 50. yıl olması dolayısıyla diğerlerinden biraz daha farklı olmasını istedik. Çanakkale Belediyesi ekibi, yaklaşık bir yıldır bu festival için çalıştı. Sonuç itibariyle baktığımızda, Çanakkale'de hem sanatçı nitelikleri itibariyle hem katılım itibariyle, ayrıca daha geniş alanlarda festivalin hissedilmesi adına çok farklı bir festival geçirdik" diye konuştu.
"MÜHİM OLAN ÇANAKKALE HALKININ FESTİVALİ YAŞAMASIYDI"
50.Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında kentte gerçekleşen, Volkan Konak, Gripin, Kerem Görsev Trio, İnce Saz, Erdal Akkaya ve Duisburg Filarmoni Orkestrası ile Sezen AKSU konserleri gibi etkinlikler ile diğer sergi, tiyatro, gösteri, açık hava konserleri gibi etkinliklerin kentliler tarafından büyük ilgi gördüğüne ve geri dönüşlerin oldukça olumlu olduğuna değinen Başkan Gökhan, "Bu etkinlikler kentte gerçekleşirken, esas olan Çanakkale halkı bu festivali yaşadı. Mühim olan buydu. Nitekim emniyet kayıtlarına göre, bir gecede 50 bin kişinin sokaklarda olduğu söyleniyor. Bu nüfusun yarısına denk gelen önemli bir rakam. Çanakkale halkı beş gün boyunca sokaklarda oldu, moral buldu. Bu kentte yaşamanın sevincini tattı" dedi. Festivalin bu yılki sloganlarının birinin de "Şansımı Seviyorum" olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan, "Festival kapsamında Çanakkale'de mutlu bir halk kitlesi oluştu. Bir kentte yaşama sevinci ve bunu paylaşmak çok önemlidir. Bu açıdan da baktığımızda festivalin halk üzerindeki yansımalarının olumlu olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.
ESNAF DA MEMNUN OLDU
Festivalin kent içerisinde ticaret yapan esnaflara da olumlu yansımalarının olduğunun altını çizen Başkan Gökhan, "Festival aynı zamanda esnafın da yüzünü güldürdü. Beni yolda gören esnaflarımız teşekkür ediyorlar. Gece yarılarına kadar iş yapabildiklerinden bahsediyorlar. Çünkü festival için sadece Çanakkale'den değil, ilçelerden ve Çanakkale dışından da konuklar gelmesi ile birlikte esnafın da yüzü gülmüş oldu. Esnafların da kazanç elde etmesi de son derece önemliydi" dedi.
"ÇANAKKALE BELEDİYESİ'NİN PERFORMANSI YÜKSEK"
50.Uluslararası Troia Festivali'nde gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler ile ulusal alanda da adından söz ettiren Çanakkale Belediyesi'nin yerel yönetim hizmetleri açısından yüksek bir performans sergilediğini ifade eden Başkan Gökhan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Çanakkale Belediyesi bütçesiyle, yatırımlarıyla çok ciddi işler yapmakta. Bütçesinin büyük bir bölümünü yatırım harcamalarına ayırıyor. Personel harcamalarına boğulmamış, cari harcamalar içerisinde kaybolmamış, işçisine, kamuya borcu olan bir belediye değil. Tam tersine bunları zamanında yerinde görevlerini yerine getiren ama aynı zamanda yatırım yapan, araç gereç alan, gayrimenkullerini artıran, tasarruf eden bir belediye. Yaptığımız herşey Çanakkale halkının katkıları ile oluyor. Çanakkale Belediyesi'nin toplam gelirleri içerisindeki öz kaynakları yüzde 68 seviyesindedir. Yani biz Ankara'dan gelen paranın çok daha üzerinde burada kaynak yaratıyoruz. Onun için bu sene ödülümüzü 50 yıl boyunca bu festivali sürdürebilen, buna kaynak aktarabilen Çanakkale halkına verdik."
"KENTLİLERİMİZ DÖRT DÖRTLÜK BİR FESTİVAL YAŞAMAYI HAK EDİYOR"
Festivalin mali boyutuna da değinen Başkan GÖKHAN, "Biz belediye olarak hiç bir zaman 'Bizim kaynağımız yok, Ankara'dan para gelmiyor' diye serzenişte bulunmadık. Biz bütçesini yerinde ve doğru kullanan bir belediyeyiz. Daha önce de açıkladığım üzere tüm etkinliklerin toplam harcaması 1 milyon 300 bin TL'dir. Şöyle bir hesaplama da yaptık. Bu kentte yaklaşık 111 bin kişi yaşıyor. Festival maliyetine göre hesapladığımızda, kişi başı 12 TL'ye Sezen Aksu, Kerem Görsev, Volkan Konak, Anadolu Ateşi konser ve gösterilerini izledik. Tiyatroları izledik, sergileri gezdik, coştuk eğlendik. Ve tüm bunlara 11 lira 70 kuruş ödedik. Bu kadar pozitif bir kentte, kentlilerimizin beş gün boyunca dört dörtlük bir festival yaşaması hakkıdır diye düşündük.  dedi.
"BU BİR KONSER DEĞİL, FESTİVAL"
Yerel basında yer alan ve festival kapsamındaki konserlerin Stadyum yerine Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenmesine ilişkin çıkan bazı haberlere yönelik açıklamalarda da bulunan Başkan Gökhan, "Bu bir festival, konser değil. Bunu karıştırmamak lazım. Eğer stadyumda yapsaydık adı konser olurdu. Artık Cumhuriyet Meydanı'na sığmıyoruz, evet doğrudur. Ama bunun çözümü stadyumda yapmak değildir. Çözümü en kısa zamanda, örneğin Hamidiye Tabyaları'nı konser ve gösteri alanı haline dönüştürmektir" diye konuştu.
"ARTIK ÇITAYI YÜKSELTMEK LAZIM"
Çanakkale halkının festival ile ilgili geri dönüşlerinin olumlu olduğuna bir kez daha değinen Başkan Gökhan, "Halkımızın çok önemli bir bölümünün bu etkinliklerden memnun olduğunu algılıyorum. Bana öyle geri dönüşler oluyor. Çanakkale halkının mutlu olmasından, festivalin beğenilmesinden dolayı da ayrıca mutlu oluyorum. Artık önümüzdeki yıllarda daha farklı etkinlikler olabilir. Konseptler yaratılabilir. Zira artık bu festivalin üzerine çıkılması lazım. Çanakkale halkı da bu beklenti içinde olacaktır" şeklinde konuştu. Başkan Gökhan, festival öncesinde gerekli tanıtımın yapılmasına katkı veren, festival boyunca da yayınları ile etkinlikleri kentilere duyuran basın mensuplarına da teşekkür etti. (Kaynak:canakkale.bel.tr)

1.594 kez okundu