YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Başkan Gökhan Gazetecilerle Buluştu

10 Ocak 2014 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Marina Restoran’da düzenlenen kahvaltına gazeteciler ile bir arada bulunmaktan duyduğu  memnuniyeti diye getirilen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, basın mensuplarının 24 saat görev süren zorlu mesleği yaptıklarını belirterek; “Basın mensuplarının çok amaçlı toplumsal işlevleri var. Sizler toplumun haber alma kaynağısınız. Gazetecilerin özellikle Türkiye’de siyasi iktidarın güdümünde olması isteniyor. Bu ulusal bazda olduğu kadar yerel bazsa da aynı oluyor. Yaptıkları haberlerden dolayı da maalesef günah keçisi ilan ediliyorlar. İşlerine son verildiği gibi hayatlarını kaybedenler bile oluyor. Bunun en önemli örneği de Hrant Dink cinayetidir. Türkiye’de 40’a yakın gazeteci üzülerek söylemek isterim ki cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Gazetecilerin işsizlik oranı ise ülkemizde yüzde 20’ler seviyesinde. Bizler her zaman haklı mücadelelerinde gazetecilerimizin yanındayız” dedi.
“Basın Taraf Olamaz.Tarafsız Haber Yapmak Zorundadır”
Başkan  Gökhan konuşmasında basın mensuplarının doğru haber yapma zorunluluğu olduğunu da belirterek; “Kamuoyunu yanıltıcı haberler yapmak vatandaşlara yapılan haksızlıktır. Basın taraf olamaz.Tarafsız haber yapmak zorundadır. Çanakkale’de de bu tür haberleri görüyoruz. Bunun tek olduğunu söyleyebilirim. Bunlar yaptıkları aslı astarı olmayan haberlerle kamuoyunun kafasını karıştırmak istiyorlar. Bu yazıları ben muhatap almıyorum ve bunlara cevap dahi vermek istemiyorum. Susuyorum. Bu tür haber yapanlara pirim vermemek gerekir” dedi.
Gazetecilerden ve Çanakkalelilerden Helallik İstedi
Konuşmasında Çanakkale’de hayatını kaybeden gazetecilere rahmet de dileyen Başkan Gökhan, “Bu 5 yıllık görev sürem içinde bilmeyerek kırdığım gazeteci arkadaşlarım olabilir. Bu konuda onlardan helallik istiyorum. Ben kendi açımdan haklarımı helal ediyorum. Onların da haklarını helal etmesini istiyorum. Ben kul hakkına çok önem veren birisiyim. Bu sebeple sadece basın mensuplarından değil, Çanakkalelilerden de bu 5 yılık görev süremde helallik almak istiyorum. Burada bu sözleri söylerken bazı kesimler şimdi “Başkan seçimi kaybedeceğini anladı. Helallik istiyor” diyebilirler. Bu doğru değil. Ben inanışım gereği kul hakkına önem veren birisiyim. Bu sebeple bunu istiyorum” dedi. (Haber/Fotoğraf: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.429 kez okundu