YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bayramda Bozcaada ve Gökçeada Turist Akınına Uğradı

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri Ramazan Bayramı sebebiyle tatilcilerin akınına uğradı.

07 Haziran 2019 tarihinde eklendi

Bayram arifesinden itibaren Bozcaada ve Gökçeada’ya gitmek isteyen tatilciler arabalı vapurlarına akın edince uzun araç kuyruklarının yaşanmasına sebep oldu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri yoğunluk sebebiyle feribot seferlerini aralıksız olarak yaparken, olumsuz bir durumun yaşanmaması için bölgede önlem aldılar.

Öte yandan Bozcaada ve Gökçeada’ya turist akının olması ada esnafını da mutlu etti. Adalarda konaklama yapacak yerler tamamen dolarken, esnafta ekonomik olarak rahat bir nefes aldı. Adalara akın eden yüzlerce tatilcinin büyük kısmı sıcak havanın da etkisi ile sahillere akın ederek denize girmenin keyfini çıkarırken; bir kısmı da adaları gezmeyi tercih etti.

Öte yandan yetkililer her iki adada da bir sorunun yaşanmaması için önemlerini alırken; Gökçeada ve Bozcaada’ya gelen tatilcilerin dönüşlerinde feribot seferlerinde bir sorun yaşanmaması için deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş’nin önlemlerini arttırdığı açıklandı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.554 kez okundu