YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan 27 Temmuz Seramik Bayramı Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geleneksel olarak her yıl 27 Temmuz'da kutlanan Seramik Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

26 Temmuz 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, köklü seramik geleneğine ve sanatına vurgu yaparak, 27 Temmuz Seramik Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gökhan, seramik sanatının kentin değerlerine katkısı ve gelecek nesillere aktarılması gerekliliği üzerinde durarak, bu özel günün anlamını vurguladı.

Gökhan, 27 Temmuz Seramik Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli hemşerilerim; Bildiğiniz üzere dünyanın en eski zanaatlarından biri olan seramik, kentimize de adını vermiştir. Ekonomik ve ticari amacın yanı sıra seramik bu kentin ismini dünyaya, geniş kitlelere duyuran marka değerlerden biridir aynı zamanda.

Bu kadim değerin ve kültür mirasının kıymetinin ve bilinirliğinin artırılması, bu sanatın gelecek nesillere de aktarılması adına çalışmaların yapılması ve yeni ustaların yetişmesine katkı verilmesinin çok önemli olduğu fikriyle, Çanakkale Belediyesi olarak seramik konusu üzerine de hassasiyetle çalışmalar gerçekleştirdik, çalışmaya da devam ediyoruz.

Bildiğiniz üzere kentimize kazandırdığımız Seramik Atölyesi ile kente yeni ustalar yetiştirmek adına çalışmalar yürütüldü. Burada ustamız İsmail Bütün ile de uzun yıllar birlikte çalışmanın onurunu yaşadık. Bunun dışında çok önemli bir yatırım gözüyle baktığımız Seramik Müzemiz de bu kentin çok önemli bir değeri oldu.

Seramik sanatını ileriye taşımak adına bizlerin yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, kentimizde her geçen gün artan bir ilgiyle açılan yeni işletmelerde birbirinden hünerli ellerin, yaratıcı fikirler ve estetik dokunuşlarla geleneksel ve modern seramik sanatına katkı vermesine de mutlulukla şahit oluyoruz. Bu noktada anmadan geçemeyeceğim bir diğer kıymetli isim de rahmetli İbrahim Bodur'dur. Kentimizde girişimci ve çalışkan kişiliğiyle bilinen Sayın Bodur, Çanakkale'nin isminin dünya çapında duyurulmasına ön ayak olmuştur. İbrahim Bodur'un kurucusu olduğu Kale Grubu ailesi de dünden bugüne hem seramik hem de eğitim, kültür, bilim gibi alanlarda da adından söz ettiren, kente ve ülkeye istihdam sağlayan gurur kaynağı bir kuruluştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; kentimizin marka değerlerinden olan seramiği yaşatan, gelecek nesillere aktarılması için çaba ortaya koyan, seramik çalışmaları ile istihdama, ekonomiye ve kentin kültürel mirasına katkı sunan tüm kuruluş, işletme ve kişilere teşekkürlerimi sunuyor, hepsine çalışmalarında başarılar diliyor ve 27 Temmuz Seramik Bayramı'nı kutluyorum."

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.016 kez okundu