YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Biga Fuarı 11. Kez Kapılarını Açıyor

Güney Marmara’nın gıda, tarım, hayvancılık ve teknoloji merkezi Biga’da, “11. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı” 7 Ekim 2016 Cuma günü açılıyor. Biga Belediyesi Kapalı Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek 11. Biga Fuarı, 9 Ekim 2016 Pazar günü saat 22:00’ye kadar ziyaretçilere açık olacak.

30 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan, 11. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Biga TSO Başkan Şadan Doğan şunları söyledi: “07-09 Ekim 2016 tarihlerinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip, Biga Belediyesi Kapalı Fuar Alanı’nda gerçekleştireceğimiz 11. 11. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na, çok yoğun firma katılımı yaşıyoruz. Fuar alanımızda, katılımcı firmalara, gezinti yolları ve sosyal bölümler dışında yaklaşık 11 bin 100 metrekare peron alanı tahsis ettik. Şu ana kadar 125 firma/kurum/kuruluş standları için sözleşmelerini yaptı ve peronlarımızı doldurdu. Bu yıl, Biga Fuarı’na katılım için yapılan firma başvurularındaki yoğunluk nedeniyle, fuar temasına uygunluğa ve ana marka ve firma özellikleri taşımalarına dikkat etmeye çalıştık. Biga Fuarı, her geçen yıl, teması olan Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji alanlarında uzmanlaşıyor, yetkinleşiyor. Biga Fuarı’nda geldiğimiz noktayı Biga, Güney Marmara ve Türkiye için sevinçle karşılıyorum. Geldiğimiz bu nokta, 2017 yılı Biga Fuarı’nda yeni bir hamleyi de gündeme getirmiş bulunuyor. Bu yıl bir bölümde adımını attığımız daha estetik fuar standlarını, tüm kapalı fuar alanına yaymak olacak. İkinci adım ise, kapalı fuar alanımız dolduğu için, gelecek yıl geniş açık alanı da kullanmaya yönelişimiz olacak. Kapalı alanda gıda, tarımsal girdiler, tarımsal ürünler, tarımsal yüksek teknolojik ürünler için standlar, açık alanda da tarımsal mekanizasyonun rahat rahat sergileneceği geniş standlar. Görüyoruz ki, Biga Fuarı artık, gelen taleplerle bu yöne doğru gelişiyor ve güçleniyor.”

AÇILIŞ TÖRENİ SAAT 16.00’DA YAPILACAK

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, gelenekselleşen Biga Fuarı Açılış Töreni’nin, fuarın ilk açıldığı gün yapılacağını ifade ederek şöyle konuştu: “11. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 7 Ekim 2016 Cuma günü saat 10.00’dan itibaren ziyaretçilere açılacak. Açılış törenimizi ise saat 16.00’da fuar alanında yapacağız. Açılış töreninde devlet ve hükümet yetkilileri, TOBB, bölge oda ve borsa temsilcileri, Çanakkale’nin siyasal temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri; katılımcı firmaların yetkilileri ve ziyaretçilerle birlikte olacağız. Bilindiği gibi, Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası sorumluluğunda, Biga Belediyesi işbirliği ile; Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün destekleri ile gerçekleştiriliyor. Biga Fuarı, TOBB Fuar Takvimi’nde yer alan mevzuata uygun akredite bir fuardır ve TOBB’a akredite Renkli Fuarcılık da anlaşmalı bulunduğumuz fuar şirketidir. Bu yıl, kendilerinden önemli ölçüde destek alıyoruz.”

 BİGA FUARI ÖNEMLİ VE ETKİLİ BİR FUARDIR

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın ekonomiye ve tanıtıma katkılarına da değinerek şunları söyledi: “Biga Fuarı, Türkiye’nin bir ticaret ve sanayi odası tarafından düzenlenen az sayıda fuar organizasyonlarından biridir. Biga ve yöresinin tarım ve hayvancılık potansiyeli milyar dolarla ifade edilecek düzeydedir.  Geçmiş fuarlarımıza katılan firmaların yaptıkları sözleşmeler, fuar tanıtımları sonrası bir yılda yaptıkları satış ciroları, tahminlerinin çok üzerindedir. Biga önemli bir ekonomik merkez ve Türkiye büyüme hızının üzerinde büyüyor. Biga Fuarı’nda ve dolayısıyla Biga ve yöresinde yaşanan gelişmelerin doğru gözlenmesi ve değerlendirilmesini öneriyorum.”

BİGA FUARI HAKKINDA BİLGİ

11. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Biga kent merkezinde bulunan, 11 bin 100 metrekaresi stand alanı ve diğer alanları sosyal üniteler ile gezinti yollarından oluşan 20 bin metrekare Biga Belediyesi Kapalı Fuar Alanı’nda gerçekleştiriliyor. Geniş ve açık otopark olanakları, kent merkezinde bulunması nedeniyle kentin ticaret ve hizmetler alanındaki olanakları ile destekleniyor. Bu konumuyla da, Türkiye’de benzerine rastlanmayan bir yapıdadır. Tarımsal mekanizasyon, zirai ilaç, tohum, gübre, un ve yem sanayi, dondurulmuş, kurutulmuş ve konserve gıda, süt teknolojleri, süt ve süt ürünleri, ormancılık, mobilya, otomotiv, demir-çelik, metal, yapı teknolojleri, finans, hizmet sektörlerinin önemli marka ve firmaları Biga Fuarı’nda standlarını açacaklar. Biga Ticaret ve Sanayi Odası, her yıl, Biga Fuarı’na özel hazırlanan, içinde katılımcı firmalarla ilgili bilgi ve stand görüntülerine yer veren, yurt çapında dağıtımı yapılan Biga Fuarı Kitabı ile de, gerek katılımcılara ve gerekse ilgililere başvuru ve arşiv niteliğinde tanıtım ile katkı sağlıyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.739 kez okundu