YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Biga Fuarı 11. Kez Kapılarını Açtı

“11. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı” törenle açıldı.

08 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan Biga Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye’de benzerine pek de rastlanmayan bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek; “Biga olarak birlikte başardık, birlikte faydalarını görüyoruz, göreceğiz. Biga Fuarı’nı, bu yıl daha dikkatle gezin, inceleyin. Değişimi ve gelişimi izleyin. Biga Fuarı, Biga’nın gücünün sergilendiği, Güney Marmara’nın en büyük fuarı. İlk yola çıkıldığında bir etkinlikti. İkincisinden itibaren ticaret ve sanayi festivaline dönüştü. Gün geldi bir bölümü ticaret ve sanayi festivali, bir bölümü fuar oldu. Gelecek yıl, çok daha farklı bir fuarla karşılaşacaksınız. Bu yıl bir eşiğe gelmiş bulunuyoruz. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, tek başına 20 bin metrekare kapalı alana sığamaz hale geldi. Bu yıl gelen büyük ölçekli stand taleplerini yeterince kabul edemedik. Gelecek yıl, açık alana da fuar standlarımızı taşırmayı hedefliyoruz. Fuar süremizin 3 gün olması, katılımcı firmaların beklentilerini karşılayamaz hale geldi. Stand hazırlık süremiz de sınırlı, stand kaldırma süremiz de… Gelecek yıl fuar gün süremizi, ulusal ve uluslararası saygın fuarlar düzeyine çıkarmayı düşünüyoruz. Katılımcı firmalara, standlarını hazırlama zamanı vereceğiz. Fuar süresini 4 veya 5 güne çıkaracağız. Biga Fuarı, gıda, tarım, hayvancılık ve teknolojileri alanında ana üretici firmaların, büyük markaların önemsediği bir ortama dönüştü” dedi.

“BİGA’DA TARIM VE HAYVANCILIK DIŞI SEKTÖRLERLE İLGİLİ FUAR ÇALIŞMALARINA DA BAŞLAMA ZAMANI GELDİ”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Biga’nın yalnızca tarım ve hayvancılık merkezi olmadığının farkında olduklarını da belirten  Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, “Tarım ve hayvancılık dışı sektörlerle ilgili fuar çalışmalarına da başlama zamanı geldi. En doğru ve en verimli tarihi belirleyerek, ticaret ve sanayi alanlarında fuar hazırlıklarına da başlamayı düşünüyoruz. Biga Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni hizmet binasını tamamladık. Bundan böyle daha geniş olanaklarla hizmet vermeye devam edeceğiz. Dekorasyon işleri de tamamlandı ve Bigamıza yakışır; üyelerimize ve paydaşlarımazı layık bir hizmet merkezi ortaya çıktı. Bundan böyle artık hizmet çeşitliliğine ve kalitesine odaklanacağız. Yeni binamızda, Biga’da var olan, gelişmesini beklediğimiz tüm sektörlerde, meslek komitelerimizle daha sık biraraya gelecek ve daha yararlı çabalar göstereceğiz. Har şey Biga için diyorduk. Ne demişsek, onu yapmaya çalıştık ve  o yolda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

“BOĞAZ KÖPRÜSÜ İLE BİRLİKTE DEMİRYOLU PROJESİNİNDE BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ”

Biga olarak Çanakkale Boğaz geçişi gibi beklentilerinin yanında demiryolu projesinin de yapılmasını beklediklerini ifade eden Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, “Çanakkale 1915 Köprüsü, önümüzdeki 18 Mart’ta artık temeli atılacak noktaya geldi. Eş zamanlı olarak otoyol ve bağlantı yolları da yapılacaktır diye bekliyoruz. Demiryolu beklentimiz de masamızın üzerinde duruyor. Israrla gündemde tutuyoruz. Liman talebimiz de gündemimizde. Siyasi karar vericilerle, devletimizin bürokratları ile sürekli bölgemizin lojistik ihtiyaçlarını konuşuyoruz. Lojistik, Biga için çok ama çok önemli. Biga’daki üretimin, büyük pazarlara en hızlı biçimde ve en düşük maliyetle ulaşması gerekiyor. Biga’da üretim artacaksa, daha çok çalışacaksak, ürettiklerimizin rekabet edebilir koşullara sahip olması gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. 9 Ekim tarihine kadar açık kalacak fuar açılışına Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr.Yücel Acer, 22.Dönem Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof.Dr. Erhan Gümüş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma ve Kredilendirme Daire Başkanı Ümit Bingöl, Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, Çanakkale Çalışma ve İş Kurulu İl Müdürü Ali Çalışkan, Biga MYO Müdür V.Ertuğrul Bilgücü, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, Çanakkale TSO Başkan Yardımcısı T.Selçuk Semizoğlu, Gelibolu TSO Başkanı İbrahim Özen, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güner, GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran, Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan, Denizbank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Renkli Fuarcılık Ltd.Şti.Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör, siyasi parti temsilcileri, kamu ve özel sektörün yöneticileri, oda ve dernek başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, fuara katılan firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.007 kez okundu