YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Biga’da Klasik Otomobiller Göz Kamaştırdı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyelerinin katılımıyla kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen Klasik otomobillerin sergilendiği etkinlik büyük ilgi gördü.

21 Eylül 2022 tarihinde eklendi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Biga’da bir dizi program gerçekleştirerek Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleştirilen klasik otomobil sergisini ziyaret etti.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen klasik otomobil sergisinde, 1948-1976 yılları arasında üretilen 37 araç halkın beğenisine sunuldu.

Sergi hakkında konuşan Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bugün, her geçen gün daha da fazla gelişen, hizmet etmek için durmadan çalıştığımız Çanakkale’mizin en büyük ilçesi ve bizler için de ayrıca bir öneme sahip olan Biga’mızdayız. Burada İstanbul’dan gelen misafirlerimizin orijinalliği bozulmamış, neredeyse ilk günkü gibi korudukları klasik araçlarını görme imkânı bulduk. Tabii, birbirinden güzel bu nadide otomobillerin arasında gezerken bir yandan da geçmişe kısa bir yolculuk yaptık, çocukluk yıllarımız gözümüzün önüne geldi. Klasik araçlarla uğraşmak, ilgilenmek güzel olduğu meşakkatli de bir uğraş. Burada bir tarih, bir kültür devam ettiriliyor. Bu bağlamda klasik araçlar, sadece sahip oldukları estetik güzellikleri ve maddi değerleriyle değil taşıdıkları ruh ve tarihle manevi anlamda da çok kıymetli. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emekleri olan Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a, aslen Bigalı olan hemşehrimiz İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyesi Hakan Sansar’a ve katılımlarıyla ilçemizde farklı bir atmosfer oluşturan araç sahiplerine, dernek üyelerine dernek başkanımız Hakan Arvay nezdinde teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyareti esnasında aslen Bigalı olan dernek üyesi Hakan Sansar’a ait aracın direksiyonuna da geçen Turan, sergiyi ziyaret eden vatandaşlarla da bir araya geldi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.416 kez okundu