YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bigalı Mehmet Çavuş Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş Biga İlçesine bağlı Bahçeli Köyü’ndeki mezarı başında dualarla anıldı.

14 Mart 2016 tarihinde eklendi

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, Bahçeli Köyü Muhtarı Turhan Özarı, Mehmet Çavuş'un torunu Mehmet Tabakoğlu ile vatandaşların katıldığı anma programında konuşan Vali Hamza Erkal, Seddülbahir’de inanılmaz kahramanlıklar gösteren Bigalı Mehmet Çavuş’a devletin sahip çıkarak aylık bağlamak istediğini ancak Mehmet Çavuş’un ret ederek mütevazı bir hayat sürüp 1964 tarihinde ahirete intikal ettiğini söyledi.  

“İşte bizler böyle kahraman insanlar sayesinde bu topraklarda özgür yaşıyoruz bu yüzden minnet borcumuzu asla unutmamalıyız.” diyen Vali Hamza Erkal,  Kurtuluş Savaşında herkesin canı gönülden savaşarak vatanı kurtardığını vurgulayarak, “Onun için Çanakkale Savaşı bu ümidin meşalesinin yakıldığı savaş olması hasebiyle çok önemlidir. Çanakkale Ruhu işte bizim memleketimizi ayakta tutan ruhtur. Sadece Anadolu’yu kurtarmak için değil bütün İslam Aleminin ayakta kalabilmesi için bütün her yerden insanlar gelmiştir. Bize saldıran muazzam güç karşısında bizim gücümüz iman gücüydü. Çünkü bizim insanımız orada vatan için Allah için savaştı. Vatan sevgisi imandandır vatanı kaybettiğin an her şey kaybolmuş demektir. Savaş yaşayan Suriye’de vatanın ne hale geldiğini onların yaşadığı ıstırabı görüyorsunuz. Vatan yok olduğu zaman üzerindeki hiçbir insanın düzgün bir hayat sürmesi mümkün değil. O yüzden insanlarımız orada her şeylerini ortaya koymuşlar. Kimisi şehit olmuş, kimisi gazi olmuş ve hepsi bizler için savaşmıştır. İşte o Çanakkale’deki ruh inşallah bütün memleketimize sirayet eder, bizde bu memlekette huzur barış güven içerisinde yaşarız.  Başımızda bir terör belası var bunların tek sebebi Çanakkale ruhunu kavramamış olmalarıdır.  Çanakkale ruhu bize birlik beraberlik kardeşlik ruhu üfler. O yüzden biz bunu kaybettiğimiz an, birbirimize düşeriz. Bizim askerlerimiz Doğuda aynı ruhla savaşıyor ve teröristlere hadlerini bildiriyorlar. Bir tane uzman çavuşumuz yaralı polisimize kendini siper edip, onu tankın üzerine çıkardı.  Bu ruh elbette ki Çanakkale ruhudur” dedi

“BİGALI MEHMET ÇAVUŞ CEPHEDE 6 YIL SAVAŞMIŞ”

Birlik beraberliğin kardeşlik ruhu  olduğunu da belirten Vali Hamza Erkal, “Biz bu ruha sahip olduğumuz sürece bu memleket ilelebet payidar kalacaktır. Çanakkale’de yazılan o önsöz, Mustafa Kemal gibi bir kahramanı çıkartıp, ondan sonraki süreçte bu milletin kurtuluşu için onu önder yapmıştır. Mehmet Çavuşlar gibi gaziler o savaştan sonra da durmamışlar bütün cephelerde savaşmışlar.  Mehmet Çavuş 6 yıl savaşmış. Bigalı Mehmet Çavuş’a bugün minnetimizi göstermek için buradayız. Onlar sayesinde olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız ve hep onları anacağız, çünkü onlar bizim tarihimiz ve gerçekliğimizdir. Birçok millet bir tarihi olayı olmadığı için efsaneler uyduruyor. Çanakkale’de yenilenler dahi sırf buradan bir milli ruh çıkartmak için tören yapıyorlar. Biz var olduğumuz günden beri binlerce yıldır zaferden zafere koştuk. Her yerde, basılan her toprakta şehidimizin atamızın kanı var. Bundan daha gururlu daha övünülecek bir tarih olabilir mi? Bizim efsanelere ihtiyacımız yok. Sadece ve sadece tarihimize sahip çıkmak gibi bir görevimiz var. Bugün de bu görevimizi yerine getirmek için buradayız. Allah Mehmet Çavuşlar gibi kahramanca savaşanlara rahmet eylesin. Bu anma programını tertip eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bize bu toprakları vatan eyleyen şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.  

2.025 kez okundu