YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Binlerce Kişi Anzak Koyu’nda Barış İçin Yüzecek

01 Mayıs 2015 tarihinde eklendi

Dünyanın dört bir yanından gelecek binlerce kişi Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anzak Koyu’nda dostluk ve barış için yüzecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Wilusa Turizm işbirliği ile 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü düzenlenecek “Gelibolu Anı Yüzüşü”etkinliği öncesi komite üyeleri Celal Porsun, Kadir Çelik, Gürsel Çakmak, Ahmet Çelik ve Pelin Çelik, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ’ın da katılımı ile Truva Otel’de bir toplantı yaptı. Çanakkale’deki ilgili kurum temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü düzenlenecek olan etkinliğe dünyanın değişik bölgelerinden binlerce kişinin katılımının beklendiğini ifade ederek, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak kabul ediyoruz ki, maalesef Çanakkale’yi bu zamana kadar ihmal ettik. Komite olarak bu zamana kadar Çanakkale ile ilgili bir organizasyon yapmamıştık. Hem buna bir başlangıç yapmak, hem de Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anzak Koyu’nda gerçekleştirilecek “Gelibolu Anı Yüzüşü” etkinliğini yapma kararı aldık” dedi.
“Anzak Koyu’nun 1915 Metre Açığında Gemiden Denize Atlayacaklar”
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anzak Koyu’nda düzenlenecek anı yüzüşünün önemine de değinerek; “Türkiye’de, Olimpik değerleri (mükemmellik, dostluk, saygı) ve temel Olimpik ilkeleri (ayrımcılığa karşı olmak, sürdürülebilirlik, insana odaklanmak, evrensellik, dayanışma, spor, eğitim ve kültür ittifakı)  benimsemiş, Olimpik Hareket’e inanan Olimpik insanların varlığını tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Düzenleyeceğimiz bu yüzme etkinliği Anzak Koyu'ndaki kitabelerde olduğu gibi Yeni Zelanda ve Avustralya'da bulunan savaş anıtlarında da yer alan ve Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında söylediği evrensel barışa örnek aşağıdaki sözlerinden yola çıkarak, ‘Dostluk ve Barış’ temasını taşıyacak. Etkinliğimiz Çanakkale Savaşı sırasında Anzakların Gelibolu Yarımadası'nda çıkarma yaptıkları uluslararası öneme sahip ve her yıl binlerce yerli-yabancı insan tarafından ziyaret edilen tarihi Anzak Koyu’nda düzenlenecek. Gelibolu Yarımadası’nda Anzak Koyu’ndan 1915 metre batıya denize açılmış bir gemiden Türk, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer ülkelerden yüzücülerin önce denize barış çelengi atması, arkasından batık gemilerin üzerinden yüzerek Anzak Koyu’na çıkmalarıyla bu etkinlik gerçekleştirilecek. Şuana kadar 500’e yakın yerli ve yabancı ülkelerden kayıt alındı. Kayıtlarımız devam ediyor. Bizim hedefimiz 2015 yılında yan Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında 2015 yüzücü ile Anzak koyunun 1915 metre açığından denize atlayarak kişilerin yüzerek sahile çıkmaları. Bu etkinliğin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi.
“Hedefimiz Etkinliğe 2015 Yüzücünün Katılmasını Sağlamak”
Wilusa Turizm Yetkilisi Ahmet Çelik de aylardır devam eden organizasyon çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, “Anzak Koyu’nda düzenlenecek “Anı Yüzüşü” etkinliğimize büyük ilgi var. 100. yıl anısına bu yıl ilk kez düzenlenecek olan bu etkinlikte binlerce kişi yüzerek Anzak Koyu’na çıkacaklar.Ancak bu kez hepsi birlik ve beraberlik içinde dostluk ve barış adı altında bu etkinlik düzenlenecek. Etkinlik sonunda ise katılımcıların hepsine günün anısına birer anı madalyası verilecek. Hedefimiz 2015 yılında 2015 yüzücünün Anzak  Koyu’na 1915 metre uzaklıktan gemiden denize atlayıp yüzerek sahile çıkmaları” dedi. (Haber/Görüntü: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.853 kez okundu