YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada Avrupa’nın En Güzel 10 Adasından Biri Seçildi

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada, Seyahat Dergisi Condé Nast Traveler'in (CNT) düzenlediği ankette Avrupa'nın en güzel 10 adasından biri seçildi.

17 Ekim 2020 tarihinde eklendi

Daha önce New York Times, New York Times Magazin, Business Insider ve Amerikan Forbes Dergisi tarafından da tatilcilere tavsiye edilen Bozcaada’da Akvaryum Plajı, geçen yıl The Guardian Gazetesi’nin seyahat yazarları tarafından da Avrupa’nın en temiz 30 plajından birisi olarak gösterilmişti.

Çanakkale’nin incisi Bozcaada şimdi de Seyahat Dergisi Condé Nast Traveler'ın düzenlediği ankette Avrupa'nın en güzel 10 adasından biri seçildi. Anket sonuçlarında listeye en çok Yunan adaları girerken; Türkiye’den ise sadece Bozcaada ilk 10’da yer aldı. Listenin 9. sırasında yer alan Bozcaada, doğal güzelliklerinin yanı sıra, bakir koyları, plajları, üzümü ve şarabı ile son yıllarda adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Bozcaada, uzun yıllardır Dünya ve Avrupa sıralamalarında en iyi adalar arasında gösteriliyor.

Bozcaada’da yer alan turizmciler adanın birçok uluslararası turizm otoritesince tavsiye edilmesinin önemine değinerek, adanın doğal güzellikleri ile bu ünvanı aldığını söylediler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

18.624 kez okundu