YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada Daha Uzun Süre Turizmden Gelir Elde Eden Bir Ada Olacak

Korona Virüs salgını kapsamında Türkiye’de vaka görülmeyen nadir yerler arasında bulunan Çanakkale’nin turistik adası Bozcaada’nın Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, “Bu seneden itibaren ne dünya eski dünya, ne Türkiye eski Türkiye, nede Bozcaada eski Bozcaada olacak" dedi.

11 Mayıs 2020 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Bozcaada’nın bir kapalı ekosistem olduğunu belirterek, “Şu ana kadar adamızda Korona Virüs vakası görülmemiş olması bizim için çok büyük bir artı. 11 Mart'tan itibaren hemen düğmeye basıldı, öncelikle günde 4 sefer olan gemi seferleri hemen o hafta içerisinde üçe düşürüldü. Dezenfeksiyon işlemlerine hemen başladık. Halk pazarını 18 Mart'ta son defa kurduk ve daha sonra da Bozcaada Belediyesi olarak bu sorumluluğu kendi üzerimize aldık. Salı günü saat 17.30’a kadar bütün vatandaşlarımızın pazar siparişlerini Mavi Masa üzerinden topluyoruz. Daha sonra 2 günlük bir tedarik sürecimiz var. Bu tedarik sürecinde aslında hem Bozcaada'daki yerel üreticileri hem de çevre ilçelerimizdeki daha önce de buraya pazara gelen üreticilerimizle irtibata geçerek tedarikini de belediye olarak biz yapıyoruz. Cuma sabahı ürünleri, Bozcaada Belediyesi'nin emekçileri paketliyor, alınan siparişlere göre ve her hanenin evine kadar dağıtıyoruz” dedi.

“KONAKLAMA TESİSLERİ 31 MAYIS'A KADAR KAPATILDI

Korona Virüs tedbirleri kapsamında Bozcaada’da hizmet veren konaklama tesislerinin 31 Mayıs’a kadar kapalı olmasının kararlaştırıldığını da belirten Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, “Sosyal izolasyonu korumak amacıyla Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği’nin de bize çok ciddi destekleri oldu. 19 Mart'tan itibaren Bozcaada’daki konaklama tesislerinin hepsi faaliyetine geçici süreyle ara vermiş durumda. Belediye olarak biz bunu belediye kanunun belediye başkanının görev ve yetkilerini düzenleyen maddeye göre aldık. Fakat burada altı çizilmesi gereken en güzel noktalardan bir tanesi bizim konaklama tesisi işletmecilerimizin de canı gönülden buna katılmaları. Öncelikle bu konakla tesislerinin kapatılma kararını 15 Nisan’a kadar almıştık. Fakat daha sonra ülke genelindeki gelişmeler sebebiyle 31 Mayıs'a kadar konaklama tesislerinin hepsi kapalı durumda olmasını uygun gördük” şeklinde konuştu.

“BOZCAADAMIZIN DEĞERLERİ KORUNMALI”

Konuşmasında Bozcaada’nın önemli bir yer olduğunu ve korunması gereken değerlerinin olduğunu da belirten Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, “Bozcaada’nın ben çok nadide bir değer olduğunu düşünüyorum. Burada binlerce yıllık bağcılık kültürü ve binlerce yıllık şarapçılık kültürü ile Türk ve Rum halkları dost- kardeş bir şekilde binlerce yıl yaşaması sonucunda ortaya çıkan ortak kültürler. Burası çok özel bir yer. Biz bu değerlerin korunması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Bozcaada diğer turizm yörelerinden, turizm beldelerinden farklı ve gerçek hayatların binlerce yıldır yaşandığı bir yer. Burada beş yıldızlı bir otel yok, burada çok büyük restoranlar yok. Sadece Ayazma’da yeme-içme tesisleri var. Fakat ada çevresindeki 13-14 koyda insanlar kendi tatil planlarını kendileri yaparak, bakir bir ortamda bütün güzelliklerden faydalanabiliyorlar. Bizim bu değeri korumamız gerekiyor. Bozcaada'nın şu halini bütün yönleriyle mimarisiyle, korunmuşluğu ile bağlarıyla, şarapları ile Rum kültürü ile mimari kültürü ile korumayı başarabilirsek, bence adamıza en büyük hizmeti yapmış oluruz” dedi.

“BUNDAN SONRA NE TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE, NEDE BOZCAADA ESKİ BOZCAADA OLACAK”

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, adada verilen hizmetlerin pahalı olup olmayacağı konusunda da açıklamalarda bulunarak,  “Alınan hizmet ile ödenen ücret örtüşüyorsa bir şey pahalı ya da ucuz değildir. Bu seneden itibaren ne dünya eski dünya olacak, ne Türkiye eski Türkiye olacak, nede Bozcaada eski Bozcaada olacak. Daha sakin daha yavaş sosyal mesafeler korunarak, belki daha az insana günlük olarak hizmet verip ama insanları buradan daha memnun olarak gönderme şansımız var. Pahalılık konusunda ben şunu söylemek istiyorum. Bir şeyin pahalı ya da ucuz olması aldığınız ürün veya aldığınız hizmetle ödediğiniz ücret örtüşüyorsa o şey pahalı ya da ucuz değildir. Bozcaada’ya gelenlere, “O kadar güzel bir yemek yedik, o kadar güzel ürünler tattık, o kadar güzel temiz bir hizmet aldık ki helali hoş olsun” dedirttirebiliyorsak Bozcaada o zaman pahalı olmaktan çıkacak. Aynı şey konaklama tesisleri için de geçerli” şeklinde konuştu.

“BOZCAADA DAHA UZUN SÜRE TURİZMDEN GELİR ELDE EDEN BİR ADA OLACAK”

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, en büyük hayalinin 12 ay insanların mutlu olduğu bir adanın olması olduğunu belirterek, “Benim Bozcaada'daki en büyük hayalim 12 ay yaşayan, 12 ay insanların mutlu olduğu bir ada. Yalnızca bir turizm ilçesi değil, özellikle turizmi çeşitlendirerek Bozcaada'ya yakışan bir takım tematik turizmle, felsefe günleri ile bu doğa yürüyüşleriyle sonbahar ve ilkbahar aylarında da bu turizmi yazdan diğer aylara yayabilirsek, yazın üzerindeki o büyük baskı da ortadan kalkacak. Böylece esnafımız yalnızca 2 ay 3 ay gibi kısa süreli bir yaz döneminde değil, daha uzun süre turizmden bir gelir elde edeceği için daha mutlu olacak” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.834 kez okundu