YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada-Geyikli Feribot Sefer Sayısı Haftada 2 Güne İndirildi

Kororona Virüs salgını tedbirleri kapsamında Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine yapılacak feribot sefer sayısı haftada iki güne indirildi.

30 Mart 2020 tarihinde eklendi

Bozcaada İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun Kaymakam İbrahim Gültekin başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında bazı kararlar alındı. Buna göre günde karşılıklı olarak toplam 4 seferin gerçekleştirildiği Bozcaada-Geyikli arasındaki feribot seferleri tedbirler kapsamında, 29 Mart 2020 Pazar gününden itibaren Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere iki güne düşürüldü. Tedbirlerin salgının yayılımının engellenmesine yönelik olarak yapıldığının belirtildiği kurul kararında şu ifadelere yer verildi: “İlçemizde Covid-19 hastalığının yayılımını engellemeye yönelik sosyal hareketliliği kısıtlamak için, ilçemize giriş çıkışta tek bağlantı görevi gören Gestaş'a ait feribotun haftada iki gün, pazartesi ve cuma karşılıklı günde iki sefer yapmasına, özel sebepler haricinde diğer günlerdeki seferlerin iptal edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir”

Öte yandan ilçeye dışarıdan işçi getirilmesi de sınırlandırılırken; zorunluluk sebebiyle getirilen tüm işçilerin 29 Mart tarihinden itibaren 1 gün öncesinde emniyet ve jandarma birimlerine kimlik bilgilerinin verilerek getirilmesi gerektiği, getirilen işçilerin kaydının alınıp, gerekli sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra adaya girişine izin verileceği ifade edildi.

Öte yandan Bozcaada - Geyikli arasında Pazartesi ve Cuma günleri haftada iki gün gerçekleştirilecek seferlerin saatleri ise şu şekilde açıklandı:

Bozcaada'dan Kalkış: 07:15 ve 17:00

Geyikli'den Kalkış: 08:00 ve 18:00

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.803 kez okundu