YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada ve Gökçeada’ya Turist Akını

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Gökçeada ve Bozcaada ilçeleri Ramazan Bayramı sebebiyle tatilcilerin akınına uğradı.

25 Haziran 2017 tarihinde eklendi

Ramazan Bayramı’nın Cumartesi günü ile birlikte 4 güne çıkmasını fırsat bilen tatilciler arife gününden itibaren Bozcaada ve Gökçeada’ya gidebilmek için arabalı vapurlarına akın etti. Bozcaada’ya gidecekler Geyikli iskelesi, Gökçeada’ya gidecekler de Kabatepe Limanı önünde kilometrelerce uzunlukta vapur kuyruğunda beklemek zorunda kaldılar. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri yoğunluk sebebiyle feribot seferlerine aralıksız olarak devam ederken, olumsuz bir durumun yaşanmaması için bölgede önlem aldılar.

Bozcaada ve Gökçeada’da Ramazan Bayramı öncesi bir sıkıntının yaşanmaması için önlemlerini alan esnaflarda yoğunluk sebebiyle mutlular. Otellerde doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığı Bozcaada’da sahil kesimlerinde adım atacak yer bulunmuyor. Sıcak hava ile birlikte denize girerek bu anın tadını çıkaran tatilciler geceleri de ilçe merkezindeki lokantalarda güzel bir gece geçirmenin keyfini çıkarıyorlar.

GERİ DÖNÜŞLERDE DE ARAÇ YOĞUNLUĞUNUN YAŞANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin sona ereceği 27 Haziran Salı günü geri dönüşlerin başlayacak olması sebebiyle bölgede araç yoğunluğunun yaşanması bekleniyor. Bu sebeple Çanakkale Boğazı ile adalar hattında sefer yapan GESTAŞ A.Ş yetkilileri de önlemlerini arttırdı. Ek ve aralıksız seferler yaparak tatilcileri mağdur etmek istemeyen GESTAŞ yetkilileri seferlerin bu şekilde yapılacağını belirttiler.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.009 kez okundu