YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Örnek Proje Başarıyla Sona Erdi

14 Aralık 2011 tarihinde eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği'nin de destek verdiği "Bozcaada'nın gelecek nesilleri güvenle yetişecek" isimli proje annelere karnelerinin verilmesiyle sona erdi. Çanakkale'de Truva Otel'de gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bir yıl süren projede yapılan çalışmaların sinevizyon şeklinde gösteriminin ardından bir konuşma yapan Bozcaada Kaymakamı İbrahim Çenet, projenin 1 yıl sürdüğünü belirterek, "Projede özellikle 36 ve 72 ay yaş grubundaki çocuklarımızı eğitime aldık. Özellikle çocuklarımızın annelerini de bu projeye dahil ederek, hem çocuk, hem de anne eğitimi bakımından çok yararlı sonuçlar elde ettik. Projede emeği
geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen hibe programı kapsamında Bozcaada Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul öncesi eğitim alanında gerçekleştirdiği projenin 80 bin euroya mal olduğunu belirten Bozcaada Milli Eğitim Müdürü Bedri Yeltekin ise "Avrupa Birliği fonlarından Bozcaada'nın gelecek nesillerinin yetiştirmek amacıyla 36 ay ile 72 aya kadar çocuklarımıza ve onların annelerine 1yıl boyunca eğitim verdik. Zaten bizim projemizin maksadı çocuklarla birlikte annelerin de eğitilmesiydi. Çünkü her tarafta ona okulları, ana sınıfları vardı. Bizim amacımız çocuğun dengesini sağlayabilmekti. Böylece öğretmenin söylediği ile dışarıda annenin söylediğinin aynı olmasını sağlamaktı. Annelerin de eğitilmense önem verdik. Haftanın 5 günü çocuklarımıza, 4 günü de annelerimize eğitim verdik. Bir yıl süren çalışmalar sonunda, bizim projemiz sonuçlanan projeler arasında ilk 5'e girdi. 28 Temmuz tarihinde çocuklarımıza karnelerini verdik, bugün de kapanış töreninde annelerimize karnelerini vereceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim hedefimiz, hibe programlarından yararlanıp Bozcaada'ya ana okulu kazandırmaktı. Bunu başarmanın sevincini yaşıyoruz. Şu an Bozcaada'da bağımsız olarak Bozcaada Anaokulu öğrencilerimize hizmet veriyor" diye konuştu.
"BOZCAADA'YI TURİZM VE SANAT ADASI HALİNE GETİRECEĞİZ"
Bozcaada Milli Eğitim Müdürü Bedri Yeltekin, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin ardından 3 yeni proje için çalışmalara başlayacaklarını da belirterek, "Gelecek nesilleri güvenle yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz birinci projede adamıza bir ana okulunu kazandırdık. Şimdi yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerden birisi ilköğretim okulunu bitirip de liseye devam edemeyen öğrencilerimiz ya da ekonomik ve diğer sebeplerle liseyi terk etmek zorunda kalan kişileri yeniden kazanmak amacıyla gerçekleştirilecek proje olacak. Bu kapsamda 16 yaşından büyük 40 yaş civarındaki kişilere turizmi ile ilgili bir eğitim çalışması yapılacak. Örneğin resepsiyon, kat görevlisi, aşçı ve temizlik elemanları gibi kişileri yetiştirmek amacıyla bir projemiz olacak. Bunu da yine Avrupa Birliği'nden hibe yolu ile gerçekleştireceğiz. İkinci projemiz ise adamız turizm merkezi olduğu için Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni burada açmak istiyoruz. Bunun da yatılı olması gerekiyor. Bu konuda da bir çalışmamız olacak. Bu kapsamda da burada bir pansiyon şart. Son projemiz ise Güzel Sanatlar ve Spor Meslek Lisesi'ni adamızda açmak istiyoruz. Bunu da yatılı olarak düşünüyoruz. Böylelikte Bozcaada'yı turizm ve sanat adası haline getirmek istiyoruz" dedi.
ANNELER VE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU
Çocukları ile birlikte karnelerini almanın mutluluğunu yaşayan anneler ise "Haftanın 5 günü çocuklarımız, 4 gün de biz eğitim gördük. Bu eğitimler sayesinde çocuklarımızın özgüvenleri gelişti ve çok rahat bir şekilde onlarla anlaşabilir hale geldik" dediler.  Yapılan konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaketleri, annelere ise karneleri takdim edildi. Törene, Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ve Bahir Altunkaya, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Çenet, Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Bozcaada Milli Eğitim Müdürü Bedri Yeltekin, ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Mustafa Doğan ile anneler ve çocukları katıldı. 

2.170 kez okundu