YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da 151 Yıllık Kilisenin Çan Saati Kulesi Restore Edildi

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yer alan ve Gökçeada ile Ayvacık depremlerinde hasar gören 151 yıllık tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin 4 katlı Çan Saati Kulesi restore edilerek eski görünümüne kavuşturuldu.

08 Mayıs 2020 tarihinde eklendi

Bozcaada ilçesinde Rum Mahallesinin tam ortasına konumlanan ve  giriş kapısında 1869 yılında yapıldığı yazılan Kimisis Teodoku Kilise Vakfı’nın mülkiyetindeki Meryem Ana Kilisesi Çan Saati Kulesi Gökçeada ve Ayvacık depremlerinde hasar görmüştü. Bunun üzerine Bozcaada Belediye Başkanlığı tarihi saat kulesinden taşların etrafa düşmesi sebebiyle tehlike arz etmesi üzerine bu tarihi yerin restore edilmesi için ilgili birimlere yazı yazmıştı.

Yapılan görüşmeler sonunda tarihi kilisenin hasar gören çan saati kulesinin, Kaymakamlık, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yapılmasına karar verildi. Restorasyonun maliyeti de Bozcaada Kaymakamlığı tarafından karşılandı. Kulenin projelendirme ve yeniden restore edilme süreci 2 yılda tamamlandı.

Öte yandan 151 yıllık tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin 4 katlı Çan Saati Kulesi restore edilerek eski görünümüne kavuşturulmasına sevindiklerini belirten Bozcaada’da yaşayan Rum asıllı Türk vatandaşları yetkililere teşekkür ettiler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.101 kez okundu