YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Konteyner ve Tekerlekli Ahşap Evlere Yasak Kararı

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada’da kaçak konaklamanın önüne geçmek için konteyner ve tekerlekli ahşap evlerin kurulmasına izin verilmeyecek.

02 Mayıs 2021 tarihinde eklendi

Bozcaada’da son yıllarda yaşanan kaçak konaklama ile ilgili şikayetlerin artması üzerine önlem alınmasını gerekliliğinin ortaya çıkmasının ardından belediye meclisi aldığı karar ile adada konteyner ve “Tiny House” olarak bilinen tekerlekli ahşap evlerin kurulmasını yasaklama kararı aldı.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Belediye Meclisi’nde alınan kararın önemine değinerek, “Daha önce meclisimizde konteyner evlerin kurulmasının yasaklanması ile ilgili karar almıştık. Şimdi de daha önceden alınan Meclis kararında belirtilen konteyner evler gibi “Tiny House” olarak bilinen tekerlekli ahşap evlerin de kurulması yasaklandı. Ayrıca meclisimizde aldığımız bu kararı resmi bir yazı ile deniz ulaşımımızı sağlayan Gestaş firmasına iletilerek, tıpkı daha önceden alınan Meclis kararında belirtilen konteynerler gibi “Tiny House”ların da adaya geçişlerinin engellenmesini isteyeceğiz” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

26.580 kez okundu