YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Maraton İzdihamı

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen “Yarı Maraton” bu yıl da büyük ilgi gördü.

18 Mayıs 2019 tarihinde eklendi

Türkiye’nin önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada’da bu yıl “Adidas Bozcaada Yarı Maratonu” adı ile gerçekleştirilen maratona ülkenin değişik bölgelerinden yüzlerce sporsever katıldı.

21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometrelik koşu olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen etkinlikte sporcular dereceye girebilmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele etti. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen maratonda yarışmalar Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) belirlemiş olduğu teknik kurallara göre düzenlendi. Etkinlikte 21 kilometrelik parkur Bozcaada Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Tekirbahçe yönünden Tuzburnu geçildikten sonra sahil yoluna kadar devam etti. Yarış Cumhuriyet Mahallesi’nin geçilmesi ile yine Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. 10 Kilometrelik parkurun startı da yine Cumhuriyet Meydanı’ndan verildi. Yarışmacılar Tekirbahçe yönünden Akvaryum Koyu’na varmadan 5. kilometreden geriye dönerek yine Cumhuriyet Meydanı’nda yarışı sonlandırdılar.

Bozcaada Yarı Maratonu’nda yaş grupları ise (Kadınlar: 35-44/ 45-54/55-64) ; (Erkekler: 35-44/45-54/55-64/65-74) olarak belirlendi.

Yoğun ilginin olduğu maraton sebebiyle Bozcaada’da adeta adım atacak yer kalmadı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında sefer yapan GESTAŞ A.Ş. Maraton sebebiyle sefer sayısını arttırırken; adada da konaklamak isteyenler yer bulmakta zorlandı.

Etkinlik sonunda ise dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanam

1.336 kez okundu