YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Naylon Poşet Kullanmak Yasaklandı

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada’da belediye meclisinin kararı ile naylon poşet kullanımı yasaklandı.

08 Haziran 2016 tarihinde eklendi

Çevre kirliliğine sebep olması sebebiyle alınan karar kapsamında Bozcaada Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediye Meclisimizin 06.04.2016 tarih 2016/ 35 sayılı karar ile, 2011/33 sayılı Naylon poşetin yasaklanarak, yerine kese kağıdı, bez çanta, file vs.. kullanılması kararının aynen uygulanmasına, sadece ağır malzemelerin taşınmasında kolaylık sağlaması açısından TEK BİR BOY 30*60 ebatlarında %100 doğada çözünürlüğe sahip çevre dostu ,TSE ve ISO Belgesi ( TSE ve ISO onayları poşet üzerinde baskı halinde görünecek) onaylı poşetlerin kullanılmasına ,yine sadece balıkçılar için 24x40 ebatlarında %100 doğada çözünürlüğe sahip,üzerinde TSE ve ISO belgesi onaylı poşetlerin kullanılmasına karar verilmiş olup, yapılan denetleme ve kontrollerde , bahse konu meclis kararına uyulmadığı taktirde gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı tüm ilçe esnafına, işletmelere ve halkımıza ilanen duyurulur.”

2011 YILINDA DA YASAKLANMIŞTI

Bozcaada ilçesinde belediye naylon poşet kullanımını 2011 yılında da yasaklamıştı. Zamanın Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, naylon poşetlerin ortaya çıkardığı çevre kirliliği ve olumsuz etkilerden arınmak için 06 Nisan 2011 tarihli Meclis toplantısında bu kararı aldıklarını açıklamıştı. Ancak her ne kadar bu karar alınmasına rağmen denetim yetersizliği sebebiyle tam anlamı ile buna riayet edilmemişti. Bu yıl içinde de Bozcaada Belediyesi’nin aldığı bu kararın tam olarak uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.685 kez okundu