YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Yapay Resif Projesi Start Aldı

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde kıyılarındaki balık ve ahtapot popülasyon sayılarının artırılmasının ve korunmasının hedeflendiğini yapay resif projesi start aldı.

26 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Yrd. Doç Dr. Barış Özalp'in yürütücülüğünü ve bilim danışmanlığını yaptığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin ortak birim olarak yer aldığı, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nun ve Bozcaada Su Ürünleri Kooperatifi’nin destekçi olduğu Bozcaada Yapay Resif Projesi başladı.

Proje kapsamında Bozcaada kıyılarındaki balık ve ahtapot popülasyon sayılarının artırılmasının ve korunmasının hedeflendiğini belirten yetkililer, “Projede aylık yapılacak ölçümlerle proje alanı iki yıl süresince gözlem altında tutulacak. Bilimsel araştırmalar boyunca her türlü olta, ağ, dalış, çapa atma, bağlanma gibi faaliyetin yasak olduğu resif bölgesinde ileri aşamalarda mercan transplantasyonu uygulanması ve gelecek yıllarda, Gökçeada Sualtı Parkı statüsüne benzer bir strateji ile korunması amaçlanıyor” dedi.

Projenin açılışına Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Bnbş. Ekrem Serdar Erden, Liman Başkanı Hüseyin Bilgin, Çanakkale Kıyı Emniyeti Müdürü İsmail Durgun, ÇOMÜ Öğretim Üyeleri ve adalılar katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.840 kez okundu