YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’da Yerel Tatlar Festivali’ne Büyük İlgi

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde Türk- Rum kültürünün birbirine karıştığı lezzet mirasına sahip çıkmak amacıyla Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen “Uluslararası Bozcaada Yerel Tatlar Festivali” büyük ilgi gördü.

18 Haziran 2022 tarihinde eklendi

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği’nin (BOZTİD) öncülüğünde gerçekleştirilen ve adada bulunan işletmecilerin de imece usulü ile destek verdiği “Uluslararası 12. Bozcaada Yerel Tatlar Festivali”nde adalı hanımlar kendi mutfaklarında hazırladıkları geleneksel yemekleri Bozcaada Meydanı’nda lezzet severlerle buluşturdu.

Festivali gezenlerin yerel lezzetlerden tatma imkanı bulduğu etkinlikte birbirinden güzel yiyecekler dikkat çekerken, adalı hanımların yaptıkları yerel tatlar adeta kapışıldı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda büyük ilgi gören etkinlikte Kulak Mantı, Tavşan Yahni, Sahan Mantı, Mafiş, Kuskuslu Kuzu Kapama, Etli Sarma, Ev Baklavası gibi geleneksel yemekler dikkat çekerken; etkinlik gece Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek Foyaband konseri ile etkinlik sona erecek.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.720 kez okundu