YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bozcaada’ya Yerli Turist Akını

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada ilçesi hafta sonunun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birleşmesiyle 3 günlük tatili fırsat bilenlerin akınına uğradı.

30 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Tatilcilerin en önemli uğrak yerleri arısında bulunan Bozcaada’ya gitmek isteyen tatilciler Cumartesi gününden itibaren Çanakkale'de arabalı vapurlarına akın etmeye başladı. Pazar günü yoğunluğun daha da arttığı Çanakkale’de, Bozcaada’ya gitmek isteyenler Geyikli iskelesinde uzun araç kuyruklarının yaşanmasına sebep oldu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri yoğunluk sebebiyle feribot seferlerini aralıksız olarak yaparken, olumsuz bir durumun yaşanmaması için bölgede önlem aldılar.

Öte yandan Bozcaada’ya turist akının olması ada esnafını da mutlu etti. Adada konaklama yapacak yerler tamamen dolarken, çoğu tatilcide daha önceden konaklama yeri ayırtmamaları sebebiyle adadan geri dönmek zorunda kaldı. Adadaki bu hareketlilik esnafa da ekonomik olarak rahat bir nefes aldırdı.

GESTAŞ A.Ş yetkilileri Bozcaada’ya gelen tatilcilerin dönüşlerinde de feribot seferlerinde bir sorun yaşanmaması için önlemlerini arttırdığı açıklandı.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.514 kez okundu