YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Bu da Çocukların Maratonu

Çanakkale’de 2 Ekim 2016 Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenecek olan “Turkcell Gelibolu Maratonu” öncesi kordon boyunda gerçekleştirilen “Çocuk Maratonu” etkinliğinde yüzlerce minik neşeli anlar yaşadı.

01 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Turkcell Gelibolu Maratonu” öncesi Çanakkale’de kordon boyunda gerçekleştirilen “Maraton Fuarı” vatandaşların büyük ilgisini çekti. Fuarın son gününde çocukları ile etkinlik alanına gelen vatandaşlar “Çocuk Maratonu” adı alında gerçekleştirilen yaklaşık 200 metre mesafedeki parkurda çocuklarının kısa sürede yarışı tamamlamaları için çaba sarfetti. Zaman zaman neşeli anların da yaşandığı etkinlikte anne ve babalarının alkışları ile finiş çizgisine kadar gelmeyi başaran miniklerin hepsine günün anısına birer madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Aldıkları madalyalar ile büyük sevinç yaşayan minikler anne ve babalarına sarılarak bu anın tadını çıkardılar.

İSTANBUL’DAN KOŞARAK GELDİLER

Bu arada “Turkcell Gelibolu Maratonu” kapsamında İstanbul’dan yola çıkan “İstanbul Koşu Grubu 300K” isimli grupta öğle saatlerinde Çanakkale’ye ulaştı. Saat 15:00 feribotu ile Eceabat’tan Çanakkale’ye gelen ekip ellerinde meşalelerle fuar alanında vatandaşların alkışları ile karşılandı. Uluslararası Koşu Grubu “Peace Run”ın da feribot iskelesi girişinde karşıladığı grup üyeleri burada düzenlenen törene katıldılar. Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ törende yaptığı konuşmada Çanakkale’de düzenlenen “Turkcell Gelibolu Maratonu”nun sadece bir spor etkinliği olmadığını belirterek; “Bu etkinliğin asıl amaçlarından bir tanesi tüm dünyaya kardeşliği, barışı ve güzel duyguları aşılayabilmektir” dedi. Grup temsilcilerinin de yaptığı konuşmaların ardından ekip üyeleri Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü’ye günün anısına bir plaket verdiler.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (TURKCELL GELİBOLU MARATONU ÖNCESİ ÇOCUKLAR KORDON BOYUNDA MARATON ETKİNLİĞİNDE YARIŞTI)
2.535 kez okundu